Разложанка поведе националките по волейбол за победа срещу Франция

03 януари 2017 16:01   16653 прочита


Родената в Разлог Ани Боздева поведе своите съотборнички към чиста победа в първия мач за годината на националния тим на България за девойки до 20 години. Тимът воден от селекционера Димо Тонев победи Франция с 4:0 (25:20, 26:24, 25:19, 27:25) в първата контрола между двата тима, която се игра в столичната зала „Христо Ботев“. Приятелските мачове са част от подготовката на двата тима за предстоящите след дни световни квалификации.

Втората контрола между България и Франция е днес отново в зала „Христо Ботев“ от 17:00 ч. Припомняме, че първият етап от квалификациите за Мондиал 2017 започва на 5 януари. Поради отказване на два от съперниците, съответно Финландия и Австрия, в нашата предварителна група В, която е в Анкара, останаха два тима – Турция и България. Така родните „лъвици“ гостуват на домакините на 7 януари.

Отборът на Франция е в предварителна група С в Румъния, като ще играе с домакините, Холандия и Естония. Ани е състезателка на пловдивския клуб Марица. Преди няколко месеца тя бе една от звездите на българския национален отбор за девойки до 19 години, по време на Европейското първенство по волейбол в Словакия и Унгария.

В пет поредни мача Боздева бе сред топреализаторите на тима, като бе и №1 сред съотборничките си в печеленето на директни точки от начален удар. В индивидуалните класации тя влезе в тройката на най- добър посрещач на шампионата на стария континент.

Селекционера на тима Димо Тонев също отличи играта на разложанката в мачовете от груповата фаза. Според специалистите Ани Боздева има необходимите качества да бъде новата звезда на българския женски волейбол, а мнозина сравняват 19- годишната разложанка с Антонина Зетова и Елица Василева. Новата звезда на женския волейбол учи в Спортното училище „Васил Левски“ в града под тепетата.

М. Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар