Пълен стадион, слаба игра! Мапуку разгроми Пирин за едно полувреме

19 август 2017 10:15   22 коментара   9912 прочита


Левски чукна с 3:0 Пирин в Благоевград и записа страхотна шампионатна победа, която го изкачи на второ място в класирането. "Сините" вече са с 10 точки, колкото имат още ЦСКА и Лудогорец. Головете в мача за Левски заби "черната сила" Жуниор Мапуку (74, 80 и 90).

Мапуку бе резерва, но влезе в игра след почивката и реши мача с трите си попадения в срещата. По този начин Левски сложи край на негативната си серия при гостуванията. "Сините" не бяха вкарвали гол в четири поредни срещи извън "Герена", но сега благодарение на Мапуку забиха три парцала и си взеха победата. Пирин заслужава добри думи за представянето си, но домакините нямаха шанс в края и изпусна поне точката.

Трябва да се отбележи, че "орлетата" играха в намален състав след 77-ата минута, когато червен картон получи Румен Сандев. Така "сините" записаха втори пореден успех с треньор Делио Роси и се изкачиха сред лидерите в класирането.

Марти Кирилов

22 коментара
19 Август 2017 11:21 | Обективен
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

"Таланти" от Интерната, аре нема нужда, закривай, дай парите на нуждаещите се.... казах


19 Август 2017 11:22 | Венци
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Не пълен стадион, а полупълен сектор! По селата са по- хубави стадионите! Иначе два много слаби отбора!


19 Август 2017 11:52 | СТР
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Слаба игра на нашите. Толкова уплашени не съм ги виждал да изглеждат. Явно е че само с наши играчи от школата няма да стане, трябват и няколко класни попълнения. Не виждам, обаче откъде ще дойдат парите. С тази игра и тези футболисти ще се борим да не изпаднем, но каквото такова.

Само ПИРИН !


19 Август 2017 17:58 | Пирин
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Не мисля че сме били уплашени, момчетата се бориха, имаха желание, но друго ни липсва, КЛАСА, с двама трима не става, но мисля че с новия и Суда в отбора ще сме друг отбор, все пак сме общински отбор, без пари, без спонсор!!!


19 Август 2017 18:55 | abc
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

До Пирин.
Пропусна да добавиш.... и крадлив жалък кмет :)))


19 Август 2017 20:24 | До АБЦ
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Бандитов е "най-великият кмет", дето сме имали... накара ни да скърбим за Бай Лазо и Паскалев, докъде я докарахме


19 Август 2017 20:26 | Старата махала
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Хора с болни амбиции отново призовават за "класни" попълнения и привиждат вината в "момчетата от школата". Няма нищо по-важно от това да играят нашите момчета и няма нищо странно и нищо страшно в това да загубим един мач от Левски. Така се изграждат футболисти - в тежки мачове. Няма никакъв друг смисъл от съществуването на Пирин. Сигурен съм, че още следващия мач ще видим по-добра игра.

Впрочем мачът беше напълно равностоен до индивидуланите две грешки в зашита, които доведоха до първия гол и червения картон. Даже имахме повече и по-чисти положения. Супер старание и желание от Пиринските момчета. Горе главите и не слушайте "специалистите" от трибуните. Те са доказали, че футболът им е тъмна Индия и последното, което е важно за тях, е развитието на талантите от града.


19 Август 2017 20:28 | Сократес, истински доктор
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Пирин написа:Не мисля че сме били уплашени, момчетата се бориха, имаха желание, но друго ни липсва, КЛАСА, с двама трима не става, но мисля че с новия и Суда в отбора ще сме друг отбор, все пак сме общински отбор, без пари, без спонсор!!!


Е как можа да кажеш, че са без пари ? 2 000 000 им е бюджета за да се правят на "елитни " спортисти" . 2 МИЛИОНА от моите, от вашите данъци, които кмета айдук повиши с 40 %. Не, мерси от такъв Пирин с глинени крака . Да се закрие, ако няма интерес от частни инвеститори и да се свършва агонията.


19 Август 2017 20:45 | Специалист
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Прави са хората, които твърдят, че в такива мачове се изграждат млади футболисти. Наистина смисъла Пирин да съществува е единствено такъв, че в него да игряат само момчета от школата. Разни албанци, ирландци и т. н. идват и си отиват. Не сме отбор с амбиции за Шампионска лига, за да се търсят положителни резултати във всеки мач. Сигурен съм, че с момчета от школата Пирин няма да изпадне от елита, освен ако няма някакво подобно решение от ръководството. Мисля, че и Радуканов трябва да помисли относно работата си - неможе Мапуку да вкара два идентични гола, къде са наставленията на треньора? И не предположи ли, че с влизането на този футболист Левски целят именно това, което стана. Бърз, атлетичен футболист да бъде оставен така и с такива нескопосани опити за изкуствена засада. И друго - при втория гол къде тръгнаха да теглят защитниците, от центъра ли? Няма ли кой да им разясни тези неща? Не е ли това работа на треньора?


19 Август 2017 20:48 | Майка
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Ако отборът е общински, в него трябва да играят само момчетата от школата. Тъкмо и бюджетът може много да се намали. Който мечтае за чуден и и други наемници, да извади пари и да им плаща заплати. С нашите пари, трябва да играят нашите деца.


19 Август 2017 21:14 | СТР
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

В момента отборът е на 90% съставен от наши юноши, не знам какво повече искате. Стара махала, ти да не си роднина на някой наш юноша, че постоянно под всички новини за Пирин, ни натякваш едно и също. Ако за теб смисълът на съществуването на Пирин е единствено и само отбор от наши юноши, значи винаги ще си се борим да не изпаднем. И щом мислиш, че с едно единствено положение (създадено от чужденецът Анти Рениа) сме били равностойни на говедата, значи наистина няма смисъл да се спори за футбол с теб.


19 Август 2017 21:29 | До Стр
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

А ти да не си някой роднина на тези дето събират комисионните от наемниците? Само момчета от района трябва да играят - мечтали да играят за Пирин. Никакви други в Пирин!!!


19 Август 2017 22:13 | skay
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Радуканов престани .
Откакто си дошъл само се оплакват от момчетата. Pirin vinagi e igral s mesni momcheta. Nauchi gi, Nemoge v Tarnovo da niama potsigoriava ne pri dvata gola.
Sega s Levski izliza Popev sa 2min. i ti kade si imash 5 halfa i ne gi orentirash pone edin da pokrie zonata. Sramno, a e tolkova elementarno.
Presta ni s tapi te ti iskazvania/niama me, ne moge me ne se poluchava/Slabite treniori taka govoriat.
Samo Pirin i da te niama.


19 Август 2017 22:18 | Старата махала
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

СТР написа:В момента отборът е на 90% съставен от наши юноши,

СТР написа:значи винаги ще си се борим да не изпаднем.


Приятелю, бягат ти фактите. А фактите са важни. Нека да ти ги припомня:

1. Пирин ПОЧТИ ВИНАГИ само се е борил да не изпадне.
2. Единствените случаи, в които Пирин е имал по-големи реални амбиции са, когато е играл само със свои юноши. Последно - когато загубихме финала с Левски с 1:0 на ст. Васил Левски с гол на Илиян Илиев. Имахме уникален отбор без наемници или само с един двама.
3. Пирин никога не е постигал нищо значимо и не е играл важна роля в първенството с наемници. Никога никой наемник НЕ е оставил никаква важна следа в Пирин.
4. Независимо, че почти винаги се е борил да не изпадне, Пирин е произвеждал страхотни футболисти за националния отбор и за българските грандове.
5. Тъй като исторически, а и в момента, Пирин никога не е можел да се бори за титли, произвеждането на страхотни футболисти е смисълът на това Пирин да съществува


19 Август 2017 22:26 | Старата махала
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Продължние до СТР:
6. В момента в Пирин НЕ ИГРАЯТ 90% наши юноши. От вчерашните не са наши юноши Даниел Младенов, Рениа, Ради Кирилов и Стилян Николов. Отделно от другия кръг ще има и ирландец (ирландец в Пирин е виц!) :
7. Рениа не "създаде" единственото положение, А ГО ПРОПУСНА;
8. Наемниците не са априори лоши футболисти. Нямам нищо против тях като хора. Просто смятам, че визията на Пирин трябва да е да развива свои футболисти. Когато отборът е общински и се харчат наши пари, това е абсолютно задължително.
9. В отбора нямам роднини, но съм от Старата махала, а от нея хората "страдаме" от родолюбие. Родолюбието не идва от "родина", нито от "роднина". И "родина и "родолюбие" идват от думата "род". Ние от Старата махала си обичаме "рода" - т. е. обичаме всички джумайци и искаме те да постигат успехи. Не искаме за задоволяването на бълнувани кефове да се харчат пари за глупости.

Ясно ли е сега.


20 Август 2017 08:31 | СТР
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

И коя е тази Стара махала бе? Чувал съм за Орлин-махала, Плаж-махала, Предел-махала, Турската махала... но за Старата не!


20 Август 2017 10:21 | Пиринец
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Да не знаеш кое е Стара махала и да ти е все тая дали играят футболисти от Благоевград или Ирландия в Пирин са свързани неща! кой изнася мачовете и вкарва головете и сега - Костадинов, Костов, Благов, Сандев, Башлиев, Попев... само от Благоевргад.


20 Август 2017 12:13 | СТР
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

И какво стана с отборът от 2009. Още същото трансферно лято всички отидоха в другите клубове на България. Хора, разберете, аз също искам Пирин да мачка с наши юноши, но откакто се помня, винаги когато произведеме някой добър кадър, големите клубове в България веднага го взимат. Така никога няма да има развитие. Знам че в момента нямаме пари, но от настощяите ни родни играчи стават единствено Попев и Башлиев (и донякъде Макенджиев). Тохера, Лука, Стилиян, Благов, Паланков са сърцати футболисти, но просто нямат нужните качества. И тука идва момента с риска с някой чужденец, може и да уцелим с него, както беше с Кощърна и Пиетробон. Повярвайте ми, не взимат чак толко повече от българските футболисти в отбора.

пп. : Предния СТР не съм аз, знам къде е Старата махала. Просто е използвано моето име


20 Август 2017 12:22 | СТР
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Старата махала написа:Рениа не "създаде" единственото положение, А ГО ПРОПУСНА



Напротив, той си го създаде с овладяването и той си го пропусна. Ако беше вкарал това положение, сега въобще нямаше да водим тук тази дискусия.

Между другото, последната ни победа над "Левски" беше пролетта с гол на "наемникът" Суда, а най-добрият играч в мача беше "наемникът" Кристиян Кощърна.



20 Август 2017 13:14 | ...
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Аз лично съм много "за" да има момчета от школата, но за съжаление реалността е че явно не тренират на досттаъчно добро ниво и им трябва много време за навлязат дори в нашия "мега" шампионат, да не говорим за чужбина. Може би положението в школата е много лошо. Не че съм експерт във футбола, но само като им гледам физиката на младидите момчета... Някои от тях не изглеждат като спортисти, а като недохранени ромчета


20 Август 2017 23:45 | биричка фен
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Тохера изглежда като сомалиец. При всяко единоборство отхвърчаваше на 2 метра настрани. Давайте му някакви протеини на това момче.


21 Август 2017 16:09 | Пирин СС
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Докато кадрува Ивайло Благов - Кучката, този отбор не го чака нищо хубаво. След някой друг кръг и мачове ще почнат да продават, за да има парички за ново Ауди А4 на Митко Благов.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар