Поздравления! Спортика уреди четири международни контролни срещи

24 януари 2017 14:53   6916 прочита


Ръководството на женският футболен отбор на Спортика Благоевград успя да договори четири приятелски срещи с отбори от чужбина. Това ще се случи в два последователни уикенда на месец февруари.

На 11 и 12 следващия месец момичетата на Радослав Креснички ще пътуват до Дойран, където ще изиграят две контроли с лидера в първенството на Македония при дамите ЖФК СЦ Истатов 2015. Доскорошният клуб Тиверия вече носи името на бившия вратар на Югославия Благой Истатов.

След края на първия полусезон ЖФК СЦ Истатов 2015 заема първо място в първенството на Македония с актив от 22 точки. Клубът от Дойран има амбицията да спечели титлата в настоящия шампионат и да участва в квалификациите в европейския клубен турнир на шампионките.

В тази връзка ръководството на македонския клуб ще наблюдава двете контроли момичета на Спортика, които евентуално ще наеме за мачовете в европейския клубен турнир. Тепърва обаче ще има разговори между двата клуба, за преотстъпване на състезателки. Седмица по – късно Спортика ще гостува отново в Македония, този път за участие в международен турнир в град Струмица. Освен благоевградчанки участие са потвърдили домакините от ЖФК Тиверия Струмица, Рад Белград, Сърбия и Брезница Черна гора.

В два дни отборите ще изиграят по два мача, като за победителя е предвидена купа. Иначе подготовката на Спортика продължава с тренировки в зала, а следващата седмица при добри атмосферни условия момичетата ще тренират на терен. Първенството по футбол при дамите се подновява на 10 март.

Марти Кирилов


Още за: Спортика   контроли   срещи   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар