Почетният гражданин на Благоевград Марио Богданов с още един висок пост

09 октомври 2015 14:50   1 коментар   8442 прочита


Вицепрезидентът на ITF Марио Богданов бе избран за член на Управителния съвет на новоучредената Националната асоциация по бойни спортове. Благоевградчанинът заедно с председателя на асоциацията Димитър Ангелов и втория член на УС Александър Славков ще управляват НАБС.

В Национална асоциация на бойните спортове, в която влизат 12 спортни федерации, 476 спортни клуба и над 40 000 трениращи. Сред тях е БФ Таекуон- до ITF, а на официалната пресконференция вчера в ПРЕСКЛУБ България присъства и световната шампионка Амалия Колева.

845 инструктори и треньори са подготвили в 118 населени места през последните две години 55 световни шампиони и 84 европейски шампиони. В асоциацията членуват централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба.

Националната асоциация на бойните спортове е учредена като национална спортна асоциация, която отговаря на структурите на международните бойни спортове. „Целите на организацията са да популяризира бойните спортове, да изгражда спортисти, които да бъдат от полза на обществото ни.

Спортистите ни трябва да получат заслуженото признание и от държавата“, обяви председателят на асоциацията Димитър Ангелов. „Не можем да делим спортовете на олимпийски и неолимпийски. Една неолимпийска федерация с 5000 членове трябва да бъде равнопоставена на една олимпийска с 50.“, заяви още Ангелов. Избирането на Марио Богданов в управлението на асоциацията е поредното признание за усилията на благоевградчанина в развитието и популяризирането на бойните спортове и по специално Таекуон- до ITF.


Още за: М. Богданов   член   асоциация   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
09 Октомври 2015 23:46 | -СТАРЕЦА
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво пич!!!! От малкото, нормални, останали ....ТУК.... УСПЕХ!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар