Пирин започна със загуба в Турция

30 януари 2017 16:35   5506 прочита


Загуба претърпя Пирин в първата си контрола на турска земя. Орлетата загубина от Ворскла Полтава с 1:2, въпреки че поведиха в резултата. Още в 8 - та минута с гол на Кристиян Кощрна благоевградчани откриха.

След пробив на Ст. Костов, Старокин подаде на Кощрна и с точен удар от 7-8 метра отдясно на вратата вкара по земята за 1:0. Равностойни 25 минути от първата част, а в 23 минута много силен удар на Башлиев от 25 метра мина над гредата. В 40- минута украинците получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Центриране на Мякушко, топката бе отклонена с глава и буквално от голлинията Загорулко вкара за 1:1. Четири минути по- късно украинците стигнаха до пълен обрат. Лошо отбита топка и с удар от границата на наказателното поле Хльобас вкара в долния десен ъгъл.

На почивката старши треньора Милен Радуканов смени Суда, Башлиев и Ст. Костов, а на тяхно място влязоха Златинов, Благов и Грозданов. Още две смени в Пирин излиза Тасев влиза Лукаш, а Ничев заменя Сандев. Чудесно изпълнение на Златинов от фаул, но вратаря на Полтава спасява. Веско Ганев, Чапов, Ханс и Траянов също влизат в игра.

Последните 10 натискът на Пирин е осезаем, но сериозните положения за гол са малко. При една от редките контраатаки украинците бяха близо до гол, но Ханс изчисти от голлинията. В 86 минута съдията подмина нарушение срещу Манол Чапов в наказателното поле на Ворскла. В игра влезе и юношата Христо Младенов. След последния съдийски сигнал Пирин- Ворскла 1:2.

Пирин: Кр. Костов, Башлиев, Попев, Ст. Николов, Сандев, Старокин, Т. Костадинов, Кощрна, Тасев, Аймен Суда, Ст. Костов

М. Костадинов


Още за: Пирин   загуба   контрола   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар