"Пирин" тресна "Левски" на стадиона в Благоевград

18 февруари 2017 17:17   13 коментара   12366 прочита


Отборът на Левски се сгромоляса мощно на старта в пролетния дял от Първа лига. "Сините" отстъпиха с 0:1 от Пирин (Благоевград) във визитата си на стадион "Христо Ботев" от 20-ия кръг. Единственото попадение в срещата отбеляза дебютантът за домакините Аймен Суда, който се разписа в 64-ата минута и нокаутира столичани.

Наставникът на "орлетата" Милен Радуканов пък направи мечтан дебют на старта на пролетния дял, като за втори път в кариерата си побеждава 26-кратните шампиони, съобщи Sportal.bg. Първият бе през февруари 2011 година, когато спечели вечното дерби с ЦСКА на "Георги Аспарухов" с 3:1. Поражението пък съсипа амбициите на столичани за първото място, които вече изостават на седем точки от Лудогорец, но имат и мач повече.

"Сините" останаха с 43 точки на второ място след третата си загуба, докато Пирин вече има 22 точки и заема десето място след своя шести успех през този сезон.

Двубоят бе очакван с повишен интерес от феновете на "сините", които искаха да видят каква работа са свършили любимците им по време на подготвителния период. Според треньора Елин Топузаков изненадите щяха да са много и все приятни за окото на взискателните привърженици на тима от "Герена". Треньорът бе прав, но наполовина, тъй като тимът му излезе в новата схема 3-5-2, но изглеждаше ужасно в по-голямата част от мача.

Като титуляри изненадващо започнаха Симон Сандберг, който замени Димитър Пиргов, и Сашо Александров. Първият бе един от тримата централни защитници с новото попълнение Давид Яблонски и Веселин Минев. Десният защитник пък играеше ляв халф. В атака Аниете бе партньор на Бабатунде Адениджи. В халфовата линия отсъстваше поради наказание Джереми де Ноойер, а петимата в средата бяха Нар, Сашо Александров, Костадинов, Прохазка и Бурабия. На вратата бе Боян Йоргачевич. Другите две нови попълнение на "Герена" Антон Огнянов и Амаду Сукуна дебютира през втората част.

Пирин не криеше амбиции да вземе нещо от Левски в дебюта за новия треньор Милен Радуканов. В отбора се завърна нападателят Иван Цветков, като ветеранът влезе като резерва в края. На вратата застана новото попълнение Благой Макенджиев, а пред него действаха Башлиев, Сандев, Николов и Кощърна. Друго от новите попълнения Аймен Суда бе титуляр в атаката.

Пред около 4500 зрители на "Христо Ботев" двата тима играха равностойно през първите 20 минути, но домакините изглеждаха по-активни и по-спокойни. Даниел Младенов направи страхотен пропуск в 21-ата минута, след като Сандберг и Яблонски сбъркаха, а той от пет-шест метра стреля на сантиметри от дясната греда на Йоргачевич. Отново Младенов стреля, но Йоргачевич спаси в 28-ата минута. "Сините" нямаха нито едно положение през първата част, но въпреки това имаха непрестанна подкрепа от над 1000 свои фенове.


ПИРИН - ЛЕВСКИ 1:0

1:0 Суда (64)

ПИРИН (4-3-3): Благой Макенджиев, Александър Башлиев, Румен Сандев, Стилиян Николов, Кристиян Кощрна, Тони Костадинов, Юлиян Попев, Орлин Старокин, Даниел Младенов, Таско Тасев, Аймед Суда

ЛЕВСКИ (3-5-2): Боян Йоргачевич, Симон Сандберг, Давид Яблонски, Веселин Минев, Сашо Александров, Франсис Нар, Роман Прохазка, Мехди Бурабия, Георги Костадинов, Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи

М. Иванов


Още за: Пирин   Левски   победа   Благоевград   Още от: Спорт

Принтирай статия
13 коментара
18 Февруари 2017 19:19 | НЕ комунист
Оценка:
2
 (
22
 гласа)

НА 58 ГОДИНИ САМ ТАКАВ СЛАБ ОТБОР КАТО СЕГАШНИА ЛЕВСКИ НЕ ПОМНЯ, ИЭГОНИХА БРАТЯТА ЦОНЕВИ ИЗГОНИХА ИЛИЯ ДИМИТРОВ ИЗГОНИХА МИСИЯК ИЗГОНИХА ОРАЧЕВ НЕ ПРИЕХА ВУТОВ, ДА ЖИВЕЕ БАБА ДУНДА ЯЛЕНИДЖЕ НАРСИС ЧЕРНИ ПАРДОМ НАР И НАИ ВЕЧЕ ВЕЛИКИЯ ТОПУЗ СЪС КОИТО НЯМА ДА ВИДИМ ТИТЛА НИКОГА, ОТКАЗВАМ СЕ ОТ ЛЕВСКИ ДОКАТО НЕ СЕ ВЪРНЕ ИСТИНСКИЯ ЛЕВСКАР НАСКО СИРАКОФ


18 Февруари 2017 19:38 | до горния
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

Режи вени за лефски в шопските медии, стига си ни циврил тука.


18 Февруари 2017 19:47 | орле
Оценка:
18
 (
24
 гласа)

Страхотен мач на Пирин !
Голямо желание за игра и хъс, всички играха на ниво. Впечатление ми направи Кощърна, който спечели всички важни единоборства, включваше се в атака, личи си че има техника и за мен той беше играч на мача. Страхотно включване на Слави Костов, успешен дебют и за Аймен Суда, увенчан с гол. С този отбор и с тази игра имаме сили да спечелим Купата !

Браво и на публиката, която днес напълни стадиона !


18 Февруари 2017 20:38 | НЕ комунист
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

до режи вени, а бе тапак лисиьнски пиши и говори на български че не те разбирам какво значи циврил,


18 Февруари 2017 20:40 | Пирин бау - бау
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Абе само Димитър Благов да не играе и Барса можем да "треснем" :))


18 Февруари 2017 21:31 | 1
Оценка:
18
 (
24
 гласа)

Само Пирин . Браво на орлите, трябваше да им вкарат още.
А, такива жалки продажници-да си от Благоевградска област и да ревеш за левски
получават само презрение . САМО ПИРИН


18 Февруари 2017 22:23 | ss
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

леФски умира-нема спонсор, нема дух, нема фенове. ЧЕСТИТО!


19 Февруари 2017 00:03 | ss
Оценка:
-8
 (
14
 гласа)

Левски всеки път е домакин на тоя стадион, не знам как не те беше грех да го кажеш..


19 Февруари 2017 00:29 | Шкъртел
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Кощърна - Великан !!!


19 Февруари 2017 07:13 | Дада
Оценка:
-9
 (
19
 гласа)

Аймен Суда, много посредствен футболист, независимо че вкара гол, защото му подадоха на празна врата. Който и да беше на негово място щеше да вкара. Да успех и точки за Пирин.
Но Пирин е много слаб отбор.
Ясно че, че срещу Левски и ЦСКА се играе на 100%.
Много слаба игра на Тасев, а беше централен нападател. Ужас но Андонов е доволен- ха ха ха


19 Февруари 2017 11:21 | Dji
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Поздрави за победата търсена и заслужена ....съгласен че Тасев ОАК не игра качествено ...не че очаквам да започне но.... посредствен мач кощръна сила ....поздрави ое веднъж за играта и за трите точки


20 Февруари 2017 15:13 | читател
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Дада написа:Аймен Суда, много посредствен футболист, независимо че вкара гол, защото му подадоха на празна врата. Който и да беше на негово място щеше да вкара. Да успех и точки за Пирин.
Но Пирин е много слаб отбор.
Ясно че, че срещу Левски и ЦСКА се играе на 100%.
Много слаба игра на Тасев, а беше централен нападател. Ужас но Андонов е доволен- ха ха ха


Дада, иди да се прегледаш ! Аман от кьопави коментари, аман от хора, които винаги ще намерят да кажат някоя простотия, аман от разбирачи. Каквото и да е, Пирин би Левски и ти, Дада, който в предишна публикация казваш, че треньорът на Пирин е болен от треска, сега няма какво да напишеш... Ти си тоя, коя се нуждае от лечение!!!


20 Февруари 2017 18:03 | Красимир
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Дада написа:19 февруари 2017 07:13 | Дада


Абе как един път не се зарадвахме всички от сърце на нещо добро като победа над Левски???
Що за хора сте бе. Аман




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар