Пирин ще копира Аякс за ДЮШ

28 февруари 2015 16:04   8 коментара   6857 прочита


В школата на Пирин ще се работи по примера на една от най- продуктивните школи в Европа, тази на Аякс. Това реши ръководството на ОФК Пирин, след като изпрати на организирания от Българският футболен съюз семинар с лекторите от холандския клуб Сандер де Гьоде и Бери Бей. На срещата с треньорите от школата на Аякс присъстваха Васил Петров и Стефан Гошев. Лекцията на холандците се оказала доста заразителна и една седмица след това от ОФК Пирин, след информацията която ръководството е получила от Петров и Гошев, е взето решение в школата да се работи по системата, по която работят в академията на Аякс.

Работата в академията на Аякс се провежда на 10 етапа от 8 до 18 г. възраст. Всяка година групата се води от нов треньор и всеки период приключва с изпит, който решава ще остане ли момчета в клуба. Тези, за които се преценява, че не са достатъчно добри, биват отпращани, а на тяхно място се привличат по-добри футболисти в съответната възрастова група. Играчите в академията на Аякс са разпределени в 11 различни отбора, като най-високото стъпало в пирамидата заема младежкият тим, включващ футболисти на възраст от 18 до 21 г.

В академията работят около 50 души, включително 15 треньори, 12 учители, различен брой лекари, физиотерапевти, масажисти, диетолози. Школата разполага със 7 тревни игрища, 1 игрище с изкуствена настилка, гимнастическа зала, басейн и т.н., а с децата работят звезди от близкото минало на Аякс като Денис Бергкамп, Дани Блинд и Брайън Рой. Идеята на ръководството на Пирин е на първо време да се копира структурата в школата на Аякс. Това означава, че след като навърши 16 години юношата, трениращ в школата, да бъде освободен от такса, а на по- талантливите да им се предлагат и допълнителни екстри, като безплатно изхранване, екипировка или дори стипендия. До тази възраст всички деца ще плащат месечна такса, за да тренират в Пирин, така както е в Аякс.

Лъчо Петров


Още за: аякс   Пирин   школа   Още от: Спорт

Принтирай статия
8 коментара
28 Февруари 2015 16:11 | 78
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

А БЕ КАКЪВ АЯКС КАКВИ 5 ЛЕВА, КАТО НЕ МОГАТ ДА БИЯТ ГЪЛАБОВО


28 Февруари 2015 16:24 | Богдан
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Бе какъв Аякс бе!? Тия погребаха марката .ПИРИН.!


28 Февруари 2015 16:25 | 112
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Поне от децата спрете да крадете


28 Февруари 2015 20:57 | ЧАЛГА БОИС
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

НЕ БЬРКАИТЕ СЕКСА С КЕКСА..... КОПИРАИТЕ СВЕТОВНИ ГРАНДОВЕ КАТО-ЛОКО ГО, ГЬЛЬБОВО, МАСТЕР БС, СИМИТЛИ И РАЗЛОЧ..... НЕЩАСТНИЦИ ХА ХА ХА


01 Март 2015 03:51 | зано
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Прости им Господи тези крадци не знаят какво вършат затова са жалки опомнете се марката Пирин не е Ваша


01 Март 2015 10:18 | БОКО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

МАЛЕЙ, ПЕТРУНОВ И КАМБИТОВ ЩЕ ПРАВЯТ БГ АЯКС


01 Март 2015 17:49 | мики маус
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Трябва да копират от школата на Беласица, едно време какви таланти излизаха оттам


01 Март 2015 21:44 | Ник
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Няма нищопо-хубаво от копирането, защото вземаш най-доброто. Смятам, че първо трябва да тръгнете от терените. Къде тренират децата на Интерната игрище 10х5 метра някакво изкуствено, а ма като на асфалта се едно. Рилци все още се обновява и достъп децата нямат, а ма таксата си плащат. В с. Покровник има едно игрище, което няма кой да го затреви или да загради игрището от постоянно влизащити коли. Само едно може да се констатира няма управа в ръководството на ОФК Пирин, а Вие искате да правите школа копие на Аякс. Растоянието е далече, а и съзнанието ние е на светлинни години далече




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар