Пирин се изгаври със Славия на ст. "Христо Ботев" в Благоевград, вкара им 4 гола

12 март 2017 15:54   5 коментара   14116 прочита


Иван Цветков герой на мача за четвъртата победа начело с Милен Радуканов

Отборът на Пирин победи Славия с внушителното 4:0 като домакин на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Головете за орлетата вкараха Иван Цветков (57 – дузпа), Орлин Старокин (69), Румен Сандев (78) и Станислав Костов (81).

Славия игра в намален състав след 55-ата минута, когато Марио Кирев бе отстранен от игра за два жълти и респективно червен картон.С тази победа Пирин е на осма позиция с 31 точки, докато Славия продължава да затъва и е на 11 място с едва 24 пункта.

Първото полувреме бе доста скучнавота, като чистите голови положения бяха рядкост, а действията се развиваха основно в средата на терена, където се водеше здрава битка.
Едва след половин час игра се стигна до сериозен шанс за един от двата отбора. Тогава Станислав Костов навърза защитата на Славия и намери хитро Димитър Благов, който стреля с глава, но Марио Кирев показа класа и спаси.
 
В ответната си атака "белите" също можеха да вкарат, но последователно Божидар Васев и Ивайло Димитров не успяха да пратят топката в мрежата на домакините.
В края на полувремето Марио Кирев напарави детинска грешка, но за късмет на Славия не се стигна до гол във вратата му.
 
За второто полувреме треньорът на Пирин пусна в игра Иван Цветков, който се оказа златен жокер на "орлетата". В 49-ата минута Цветков намери Старокин, който стреля с глава, но отново Кирев отрази.
Последва и шанс пред Омар Абуд, чийто удар прати топката в гредата на "белите". Така се стигна до 55-ата минута, когато Кирев допусна детинска грешка и събори непохватно Цветков в пеналта - дузпа за Пирин и втори жълт и респективно червен картон за Кирев.
 
Зад топката застана Цветкови  без проблеми вкара за 1:0. До края на мача на терена имаше само един отбор - този на Пирин. Домакините тотално разнебитиха останалите с 10 човека гости.
 
В 69-ата минута Кощрна намери Орлин Старокин, който направи 2:0. Пирин продължи да натиска и в 78-ата минута вкара и трети гол чрез Румен Сандев.
Това обаче не бе всичко и в 81-ата минута Станислав Костов направи 4:0. Така Пирин взе страхотна победа и продължава с успешната си серия с треньор Милен Радуканов.

Пирин: Благой Макенджиев – Александър Башлиев, Румен Сандев, Стилиян Николов, Юлиян Попев – Рос Дженкинс, Орлин Старокин – Антон Костадинов – Димитър Благов (46 - Иван Цветков), Станислав Костов, Криситян Кощрна
 
И. Калинков

Още за: Пирин   победа   Славия   Благоевград   Още от: Спорт

Принтирай статия
5 коментара
12 Март 2017 16:18 | Пирин
Оценка:
21
 (
21
 гласа)

Браво момчета, настръхвах от кеф, бяхте отбор, Цветков, просто магьосник!!!!


12 Март 2017 16:57 | Благоевград
Оценка:
0
 (
24
 гласа)

Бях на стадиона. Попаднах случайни там. От дете не съм ходил да гледам Пирин. Изпаднах в див ужас, когато започна мача. Селянията ми дойде в повече. Псувни нечувани, селяния неземна. Срам и позор е това общество. Заслужавате си мизерията ! Вие не я разбирате, като такава защото вие сте Тя !!


12 Март 2017 18:51 | ПИРИН
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Ми не идвай бе, госпожичке. Това е футбол, не е театър или опера. На футболен мач винаги е имало псувни и викане, ти да не падаш от Марс ??

За мача. Страхотен отбор, страхотен колектив, страхотен треньор. Отдавна не сме играли толкова красиво и категорично.

Само ПИРИН !


12 Март 2017 21:41 | she green
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Не се карайте, важно е, че бием и то здраво. Нещата вървят добре - добри играчи, добър треньор, добър отбор. Да се прицелим в шестицата и финала за Купата. Този път ще успеем! Пирин напред и нагоре!


13 Март 2017 17:15 | орле
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Купата в Зелено !

Хора, идвайте на Стадиона да подкрепяме момчетата.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар