Пирин с победа в първата си контрола

24 януари 2015 16:45   7011 прочита


Отборът на Пирин победи в първата си контрола с 2:0 състава на Верея Стара Загора. Благоевградчани се разписаха по един път през двете полувремена чрез Коцев и Тасев от дузпа.

През първата част орлетата владееха повече топката и изглеждаха по-опасния отбор на терена, като още в първите минути създадоха две опасни положения чрез Тончев и Златинов. Постепенно символичните гости от Стара Загора изравниха играта поне териториално и мачът стана двуостър. Чистите голови положения пред вратата на Пирин липсваха, като защитата и халфовата линия се справяха със съперника. В последните 10 минути благоевградчани упражниха натиск и при една преса накараха отбраната на Верея да сгреши, като Коцев бе най-съобразителен и отбеляза за 1:0 след пас Тончев.

Ситуацията на терена не се промени и през втората част, като пиринци отново бяха по-добрия отбор на терена. В 65-та минута Тасев открадна една топка от отбраната на Верея и бе съборен от Радев, който моментално получи червен картон, а зелените получиха дузпа. Потърпевшият бе безкомпромисен и отбеляза втори гол за Пирин. Решението на главния рефер Стоянов бе оспорвано от треньора на символичните гости, но отсъждането бе видимо правилно.

До края за Пирин пропуски направиха Хаджииванов и отново Тасев, който стреля опасно от фаул.

В игра се появиха всички нови попълнения при зелените – Чепилов, Пидев, Тончев, Станоев, Тунтев, Витанов както и дошлият от ЦСКА Чорбаджийски. Старши треньорът на Пирин Йордан Самоковлийски остана доволен от показаното от подопечните му и от старанието на новите състезатели.

 

Състав на Пирин: Бахтарлиев, Башлиев, Тунтев, Николов, Пидев, Попев, Станоев, Тончев, Чепилов, Коцев и Златинов. През втората част в игра влязоха още: Ганев, Чорбаджийски, Стоев, Войнов, Тасев, Креболиев, Витанов, Хаджииванов.

 

Димитър Христов

 


Още за: Пирин   победа   контрола   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар