Пирин победи Литекс с 2:1 в Благоевград пред погледа на селекционера Петев

31 януари 2015 18:22   6157 прочита


Пирин Благоевград победи в поредната си контрола един от стойностните отбори в България, този на Литекс Ловеч. "Орлетата" бяха по-добрия отбор на терена, особено през второто полувреме, когато паднаха всички попадения.

Първото полувреме на срещата премина при доста високи обороти, като и двата тима се стараеха да владеят топката повече и да организират атаки при открили се възможности. По-опасни изглеждаха благоевградчани, които отправиха няколко удара по-посока на вратата, докато ловчанлии рядко стигаха до завършващата фаза. Чепилов проби добре в 9-та минута, но нападателите се разминаха с центрирането му. Попев стреля с глава опасно в 15-та минута, а в 25-та Коцев бе спънат в наказателното поле, но Вихрен Манев не отсъди дузпа. В края на полувремето се разиграха малко грозни сцени, след като Асприля се сдърпа с Николов, като колумбиецът бе изгонен с директен червен картон, а Николов получи втори жълт и също напусна терена.

През втората част двата тима отново заиграха 11 на 11, след като треньорите Самоковлийски и Балъков се разбраха да заменят изгонените играчи.

Мачът се поизостри и атаките се редуваха и пред двете врати, като до гол първи стигнаха орлетата, които отбелязаха попадение чрез Тошев с глава, след центриране от корнер на Тасев в 56-та минута. Четири минути по-късно гостите изравниха, като Горанов бе точен от фаил от около 25 метра. Упражнението с гола за Пирин се повтори в 69-та минута, когато отново Тасев центрира, а стража на гостите през втората част Конов бе притеснен от Чорбаджийски и без иска си вкара топката във вратата, давайки победата за Пирин с 2:1.

На контролата присъства и националният селекционер Ивайло Петев, който бе дошъл да наблюдава някои от състезателите на Литекс, както и игралия отново едно полувреме за Пирин Станислав Манолев.

 

Димитър Христов


Още за: петев   Пирин   Литекс   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар