Пирин изстрада точката срещу Ботев

30 април 2016 12:47   5583 прочита
Сн. Lap.bg
Сн. Lap.bg


Сн. Lap.bg

Ботев (Пловдив) и Пирин (Благоевград) врътнаха драматично 2:2 на "Коматево" в среща от 31-ия кръг на "А" група. Домакините водеха в резултата до последната минута на даденото от Таско Тасков продължение, когато Маркиньос бе изпуснат от защитата на пловдивчани и от близка дистанция донесе изстраданата точка за своя отбор.

Мартин Тошев даде преднина за "канарчетата" в края на първата част, забивайки си автогол с глава. През второто полувреме нападателят на Пирин се реваншира на своите съотборници и изравни. В 88-ата минута Неделев вкара красив гол от пряк свободен удар, който обаче не бе достачтъчен за успеха на тима.

Първата интересна ситуация в мача дойде в 10-ата минута на двубоя. Мартин Тошев получи пас по лявото крило и пусна пас към Тони Тасев, който на празна врата реализира, предаде Блиц. Попадението обаче бе отменено заради спорна засада.

Последваха няколко добри ситуации за домакините, но стражът на "орлетата" Костов демонстрира класа и предотврати гол в своята врата. В 26-ата минута капитанът на Ботев Йордан Христов получи пас в наказателното поле на противника и шутира, но топката мина покрая вратата на гостите.

"Канарчетата" продължиха да бъдат по-дейният отбор в следващите минути, но така и не съумяха да реализират създадените положения. Така се стигна до 45-ата минута, когато Ботев поведе в резултата, след като Мартин Тошев си вкара автогол, засичайки с глава центриране от корнер.

В началото на второто полувреме домакините бяха по-активни, но противно на очакванията инкасираха гол. В 59-ата минута Тодор Траянов центрира отдясно към Мартин Тошев, който вкара с глава за 1:1.

Ботев стигна до второ попадение в 88-ата минута, когато Тодор Неделев се разписа след перфектно изпълнение на пряк свободен удар. В последната минута на даденото 4-минутно продължение от Таско Тасков, Маркиньос се възползва от грешка в отбраната на "канарчетата" и от близка дистанция изравни, носейки точката на своя тим.

Във временното класиране Ботев се намира на седмо място с актив от 30 точки. Пирин е на осма позиция с 23 пункта.


Още за: кръг   защита   отбор   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар