Петър Михтарски игра редом до звездите Един Дзеко и Пиер Литбарски по повод 20 години Волфсбург в Бундеслигата

14 юни 2017 16:05   10357 прочита


Благоевградчанинът бе един от участниците в Мача на звездите, който организира футболния клуб Волфсбург. Поводът бе 20 години от влизането на тима в Бундеслигата, след онова историческо 5:4 срещу Майнц през 1997 година, с което зелените влязоха в групата на майсторите. В същата година част от тима е и юношата на Пирин Петър Михтарски. В тази връзка спонсорираният от автомобилният гигант Volkswagen клуб организира Мач на звездите, в който участваха бивши и настоящи звезди на Волфсбург.

Пред близо 10 000 зрители на Фолксваген Арена два отбора от ветерани и два от играещи бивши и настоящи състезатели на клуба играха мач за удоволствие. Победа с 4:3 спечелиха ветераните, а един от головете вкара Мартин Петров, който също е играл за Волфсбург. Неговите изяви в този клуб са далеч по- забележителни от тези 17 мача на Петър Михтарски със зелено- белия екип. В периода 2001 - 2005 Мартин изиграва 116 мача и бележи 28 гола. Мариан Христов е третия българин играл в този отбор.

Петър Михтарски получи специална покана да участва в това шоу. Сред участниците в мача бяха Жосуе, Диего Климович, Детлеф Даммайер, Уве Цимерман, Кевин Хофланд, Робсън Понте, Марселиньо, Мирослав Кархан, Пиер Литбарски, Налдо, Звездан Мислимович, Един Дзеко и др. За настоящият голмайстор на Рома Дзеко, Михтарски сподели, че е един невероятен нападател и типичен таран, какъвто вече все по- рядко се среща по европейските терени. Някои от звездите на тима оставиха отпечатък в Алеята на славата. Всички обаче участваха наравно в купона след края на футболната среща.

М. Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар