Петричанката Лили Костова заби два гола в дебюта си за шампиона на Полша

11 февруари 2016 17:03   6405 прочита


Националката Лиляна Костова записа впечатляващ дебют с екипа на Медик Поломаркет от град Конин Полша. Само след няколко тренировки бившата състезателка на Спортика Благоевград вкара два гола при победата на лидера в първенството на Полша с 10:1 срещу Валбрзих.

Футболистката от Петрич бе представена като ново попълнение в отбора, с кратка визитка на клубния сайт на шампионите в първенството при жените. Там е посочено, че 27 годишната състезателка е играла за Аполон Лимасол Кипър и Спортика Благоевград. Българката има богат опит с 32 мача и 26 гола в Шампионската лига, като освен това има и 17 мача за националния отбор на България. Именно заради богатия опит Костова бе привлечена в шампиона на Полша, който е и редовен участник в лигата на шампионите при жените.

Този сезон Медик Конин отпадна на 1/16 финалите в турнира, като загуби от силния тим на Лион. Костова взе участие и в демонстративен мач между два отбора на Медик Поломаркет игран в зала, в като нейният отбор спечели с 6:2. Лили се чувства много добре в Полша, тъй като редом до нея играе нейната приятелка Радослава Славчева. Костова ще дебютира в първенството на Полша на 13 март в мач срещу петия в класирането Валбрзих.


Още за: Л. Костова   дебют   екип   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар