Острието на Пирин Ст. Костов: „Всички искаме да играем финал за Купата на България”

07 декември 2016 17:04   5355 прочита


Нападателят на Пирин Благоевград Станислав Костов бе избран за играч на 16-ия кръг в анкетата на Пресклуб „България”. Костов получи 7 гласа от участвалите в анкетата 21 треньори и специалисти за чудесното си представяне в двубоя срещу Дунав Русе, в който отбеляза два гола.

Втори с 5 гласа е Марселиньо /Лудогорец/ за победния му гол срещу Левски, трети с 4 гласа е съотборникът на Станислав Костов – Даниел Младенов, който също вкара 2 гола на Дунав. Мартин Камбуров /Локомотив Пд/ има 3 гласа, а Густаво Кулма /ЦСКА/ - 2. Станислав Костов благодари на всички, които са гласували за него и каза, че всички в отбора са амбицирани да спечелят следващия двубой с Берое в Благоевград. Интересното е, че Костов е играл в ЦСКА, Берое и Ботев Пд и Пирин играе последните три кръга точно с тези отбори.
„В съблекалнята е спокойно.

Имаше и ръкопляскания към треньора след мача с Дунав. Нормализират се отношенията между публиката и Стефан Генов, което е добре, защото иначе това ни се отразява, особено в домакинските мачове. В началото феновете се занимаваха повече с треньора, което не беше добре за самите нас”.
За целите на Пирин в първенството Костов отговори: „Нямаме цели, играем мач за мач. Колкото повече точки вземем, толкова по-добре. Трябва да сме възможно най-напред. Нямаме много точки и трябва да трупаме, за да не бъдем въвлечени в борбата за оцеляване като миналата година”.
Нападателят на „орлетата” сподели, че може би твърде млад е преминал в отбори, които са имали по-високи цели от Пирин.
„Бях в отбори, които бяха с по-високи цели от Пирин, тогава не играех много.

Сега отново съм в родния си клуб и се надявам да играя често. Може би най-доброто решение преди години бе да остана още малко в Пирин, но не съжалявам за нищо. Да, тогава имаше интерес към мен и от Левски, но избрах ЦСКА. Бих играл във всеки български клуб”, сподели Костов пред репортерите.
В турнира за Купата на България отборът на Пирин достигна до четвъртфиналите, като съперник ще им бъде Ботев Пд.
„Наистина жребият е приемлив. Играем с Ботев Пд и се надявам да ги отстраним. Пирин има традиции за Купата, феновете искат да играем финал, ние футболистите също.

Без сантименти към Ботев - бием ги!”
Костов уточни, че договорът му с Пирин е до края на сезона, но се чувства отлично в родния клуб. „Лятото ми изтича договорът, но аз не мисля за никъде. Добре се чувствам в Пирин, щастлив съм. Ако дойде нещо, тогав ще мислим”.
Накрая той подчерта, че все още е рано да мисли за националния отбор:
„Харесвам г-н Хубчев, бил ми е треньор, но ми е рано още за националния отбор".

Марти Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар