ОФК „Пирин” – Благоевград открива новия футболен сезон с обновен терен

02 юли 2015 16:49   8 коментара   16303 прочита


Общински футболен клуб „Пирин” получи заслужено място в „А” футболна група и през новия сезон ще посреща съперници на обновения стадион „Христо Ботев” в Благоевград. Модернизираният терен ще отговаря на всички изисквания на УЕФА.

До този момент е теренът е заравнен, извадена е старата тревна настилка със специална техника, извършено е перфориране и е засята нова трева. Извършена е и подмяна на входната врата на стадиона. Козирката, разположена на терена също ще бъде подменена с нова. Ще се оформи и козирката над публиката, като ще се обособи зона за гости и селекционери. Ремонтирана е и стаята за съдии. Нови 350 седалки ще заместят старите и изпочупени такива. Стадионът ще бъде готов за използване при първата приятелска контрола на ОФК „Пирин” на 11-ти юли.

Бе изтеглен и жребият за първенството на „А” група. Той определи, че ОФК „Пирин” започва с две поредни домакинства срещу „Черно море” - Варна и „Славия”. В третия кръг Орлетата ще играят с „Берое’, след това „Ботев”, „Литекс”, „Лудогорец”, „Левски”, „Монтана” и „Локомотив - Пловдив”.

Програмата на кмета д-р Атанас Камбитов продължава с развитието на спортната база в общината, съобразно инвестиционния план за 2015г. Другият терен, който ще бъде модернизиран е в село Рилци. Стадионът ще има тренировъчни врати на колела, обновени съблекални. Ще бъде засят и вторият терен на игрището, който скоро също ще може да се използва за футболни срещи.

Подобрения са направени и в спортен интернат „Пирин”, където е възстановена сауната за рехабилитация на спортистите.

Облагородяването и подновяването на терените и спортните бази е част от политиката на кмета на общината за „Спортен Благоевград”.


Още за: ОФК Пирин   сезон   стадион   Още от: Спорт

Принтирай статия
8 коментара
02 Юли 2015 17:06 | Кочо
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Един стадион за 20 хрантутници! Ало, тоя стадион се подържа с нашите данъци, кога ще могат да влезнат децата да поиграят? Или и тая година отбора ще играе за синчето на Кучката, и никой друг няма да пускате! Стадиона е за всички. И най-вече за малките орлета!


02 Юли 2015 17:09 | Пръч
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Кочо написа:Кочо

Кочо, да не се окочиш само... Или не четеш цялата новина или си драскач малоумен


02 Юли 2015 17:17 | Марко Кралевити
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Така трябва да бъде! все сме втора, че и трета дупка на кавала. Сега остава да покажат момчетата, че си заслужаваме "А" група, ние, феновете да сме по-културни - стадиона е наш и не бива да чупим! Успех!


03 Юли 2015 09:31 | Ясен
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ПОЗДРАВЛЕНИЯ. НЯМА ДА СЕ СРАМИМ ПРЕД ГОСТИТЕ. ВЕЧЕ СМЕ В А ГРУПА, ТРЯБВА ДА СМЕ НА НИВО!


03 Юли 2015 11:53 | Антон
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Браво на кмета но да направи една спортна площатка във орлиновата махала близо до стадиона защото там няма площадка за игра на децата. Такава е спешно наложителна защото квартала е доста голям а няма място за игра. Идват избори !!!!!1"


03 Юли 2015 12:22 | Жени
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Поздравления за Кмета!


03 Юли 2015 23:29 | Green Eagle
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво, но кога ще се направи нова трибуна, която се обещава от няколко години? До FEN NA BELASICA:викаш, че ние сме селяни ама иначе от Петрич идвате да учите в Благоевград. Цел живот по селските групи.


04 Юли 2015 13:34 | родител
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кочо е прав. За децата трябва да се помисли повече, защото за тях няма Рилци няма градски стадион. Там те не могат да тренират и да играят мачовете си, а играят на разораната нива в Покровник или някои други подобни. Треньорчета, като Царевицата, Насо и Стойне не знаят къде се намират, къде и да играят все са последни. Време е Венко да извади секирата и като директор да вземе кардинални мерки за да тръгне школата, а не и него да го псуват родителите заради некадърността на такива треньорчета неизвести.

















Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар