Най-малките надежди на БК Евробаскет с първо участие на турнир

19 декември 2016 14:29   6034 прочита


Най-малките надежди на баскетболен клуб Евробаскет Благоевград направиха впечатляващ дебют, с участие си на първи турнир по минибаскет в Перник за деца до 10 години.

Възпитаниците на Петър Недков и Николай Хаджиев се противопоставиха успешно на домакините от Миньор Перник и традиционно силната школа на Балкан Ботевград. Въпреки, че загубиха малчуганите от Благоевград показаха, че краткия тримесечен период, в който са заедно в тренировъчния процес имат сериозно израстване.

По-скоро загубите бяха продиктувани от факта, че отбора тренира в голяма зала и на стандартна височина кошове, а турнира в Перник се проведе на маломерни кошове и малко поле. Това затрудни максимално благоевградчани и даде огромно предимство на другите отбори, които тренират при условия сходни на тези при които се проведе състезанието.

В студената пернишката зала „Борис Гюдеров“, която прилича повече на завод от времето преди 1990 година среща си дадоха осем отбора от Самоков, Перник, Кюстендил, Ботевград, Своге и Благоевград. Десетгодишните хлапета си тръгнаха от миньорски град с награди и аплодисменти на зрителите в залата.

Марти Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар