Националите с трима благоевградчани в състава, разочароваха за пореден път

04 септември 2015 12:29   1 коментар   4064 прочита
Снимки: Reuters
Снимки: Reuters


Снимки: Reuters

Слаб и безидеен отбор падна от Норвегия

Националният отбор на България разочарова за пореден път. "Трикольорите" загубиха насред София от Норвегия с 0:1 европейска квалификация от група "Н". След поражението нашите сведоха до минимум шансовете си за третото място, което дава право на бараж, съобщава Блиц. Математическо чудо би ни класирало на трето място, но това минава през три победи до края - гостувания на Италия и Хърватия и домакинство на Азербайджан. Трябва обаче да чакаме Норвегия да загуби два от оставащите си три двубоя. Единственото попадение за Норвегия реализира Вегард Форен в 57-ата минута.

Ивайло Петев заложи на вратата на Божидар Митрев, пред него карето в защита започна Иван Бандаловски, Николай Бодуров заедно с Александър Александров, а отляво Йордан Минев. В халфовата линия стартираха Светослав Дяков и Ивайло Чочев, по крилата Станислав Манолев и Георги Миланов, а в атака си партнираха Ивелин Попов и Илиян Мицански.

Първото полувреме бе изключително слабо и без абсолютно никакви голови положения. Гостите на моменти играха по-добре, владееха повече топката и сякаш бяха домакини, притискайки българите. Едва в 21-ата минута Ивелин Попов пробва рефлекса на норвежкия вратар след удар от фаул, но стражът се намеси добре. През първата част изключително пасивен бе Георги Миланов по лявото крило, както и като цяло халфовата линия. Гостите от Норвегия бяха прекрасно подредени, действаха в две линии от по четирима футболисти и не допускаха никакви опасности пред вратата си.

Кошмарът за България настъпи в 57-ата минута, когато Норвегия поведе насред София. След центриране от пряк свободен удар Георги Миланов изпусна Вегард Форен, който засече от въздуха и прати топката във вратата на Митрев. Ивайло Петев реагира веднага и извади Манолев за сметка на Александър Тонев. След гола нашите показаха активизиране, най-вече чрез Миланов отляво. След негов пас Ивелин Попов можеше да засече в наказателното поле, но бе хванат в крачка и не успя да шутира. Последва още една смяна в нашия състав.

Петев обаче не показа смелост и вместо да извади дефанзивен играч за сметка на офанзивен, смени Мицански с Димитър Рангелов. При резултат 0:1 съвсем спокойно селекционерът можеше да пробва усилване на атаката. И при третата смяна Петев не сметна за необходимо да рискува, извади Георги Миланов и пусна Тодор Неделев. Със сигурност имаше вариант един от дефанзивните халфове да излезе за сметка на влезлия в игра. До края на двубоя Норвегия игра стабилно, направи няколко контраатаки и можеше да вкара още голове.


Още за: отбор   път   група   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
04 Септември 2015 13:26 | 455
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ТОЛКОВА МОГАТ НАШИТЕ МОМЧЕТА. МНОГО ПО-ВЕЧЕ ИГРАЯТ СРЕЩУ ПОП-ФОЛК ДИВИТЕ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар