Момичетата на ГК “Любчо Солачки” със сребро от 11 – я турнир по спортна гимнастика в Благоевград

24 ноември 2014 13:29   10500 прочита


Момичетата на ГК “Любчо Солачки” заеха второто място в отборната надпревара на 11 – я турнир по спортна гимнастика в Благоевград, на името на бившия треньор Любчо Солачки. На почетната стълбица се качиха Деница Стоянова - 2-ра многобой, 2-ра земна гимнастика, 3-та греда, 6-та прескок и 8-ма смесена успоредка; Василена Калишева - 3-та прескок; Радостина Ранчова, Дарина Начина и Виктория Васева. Всички момичета играха с нови усложнени програми, които изпълняват изисквания от Правилника на Международната федерация по гимнастика. Първи станаха момичетата от Англия, само с 5 стотни преднина пред благоевградчанки, а на трето място остана отборът от АОЕГА /Гърция/.

Любопитното е че треньор на английски тим е бивш възпитаник на Любчо Солачки, Антон Балев. В категория 3, момичетата ни се наредиха трети, като там се отличиха Александра Георгиева - 2-ра на земна гимнастика, 3-та на греда, а Жоржета Кордева е пета на греда. При най-големите в 4-та категория наша представителка беше Калина Стоименова, която влезе в осмицата на всички уреди. В тази категория бе и състезателката и дъщеря на Антон Балев, Даниела Балева от английския клуб Хилкей, която се нареди на 2-ро място в многобоя, 1-во на греда, 2-ра на з. гимнастика, см. успоредка, прескок.

Момчетата на ГК “Любчо Солачки” останаха четвърти в многобоя. В осмицата на отделните уреди се класираха Красимир Тотев, Бойко Иванов, Даниел Стоянов и Стилиян Дончев. Турнирът бе открит от президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев, а официален гост на събитието бе легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев. В тазгодишното участваха над 180 състезатели от 21 клуба, сред които представители на Азербайджан, Англия, Гърция, Македония, Сърбия и Турция и домакините от СК “Любчо Солачки”.

Лъчо Петров


Още за: момичета   турнир   гимнастика   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар