Младшата на Пирин изпревари с ден батковците и спечели промоция

30 май 2015 12:57   7595 прочита


Младшата на ОФК Пирин Благоевград – юноши родени след 1998 г., изпревари с един ден батковците от мъжкия отбор и спечели промоция в Елитната група за юноши до 17 г. на България. Орлетата на треньора Венцислав Гочев направиха равен 0:0 на базата в Рилци със София 2010, но с два гола на чужд терен в първия мач и равенство 2:2 печели по този показател.

Пиринци започнаха мача нервно, но бързо овладяха инициативата и в 10 мин. удар на Христов мина на сантиметри над горната греда. Последваха минути на борба в центъра на терена, а в самия край на първото полувреме Бояджиев открадна една топка извън пеналтерията и не успя да уцели опразнената от стража на гостите врата.

През втората част Христо на три пъти излиза на удобни позиция за гол, но добри изяви на стража на гостите и защитата го предотвратиха. В 10 мин. майсторство показа и вратаря на Пирин Попов, който закова силен изстрел от около 20м. малко пред голлинията. До края на мача зелените избягваха риска и се добраха до ценното 0:0, което ги вкарва в Елитната група до !7 и от следващия сезон на базата в Рилци ще гостуват най-добрите отбори на България в тази възраст.

Димитър Христов


Още за: ОФК Пирин   отбор   промоция   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар