Младите надежди от ФК "Спорт Вилаж" - Сандански донесоха медал от международен турнир под патронажа на FIFA, UEFA, З. Зидан и Роналдо

24 май 2016 23:25   13384 прочита


Новосъздаденият клуб за деца, единствен от България поканен на престижния турнир

Футболистите на ФК „Спорт Вилаж” Сандански набор 2005г., спечелиха е международния турнир по футбол „Серон Къп 2016г.” гр. Серес Република Гърция, който се проведе за трета поредна година. Турнирът бе под патронажа на FIFA, UEFA, Зинедин Зидан и Роналдо, с инициатива срещу глада и бедността. Новосъздаденият футболен клуб за деца в Сандански, който набира страхотна скорост, бе единственият поканен отбор от България в мероприятието.

С две победи и една загуба в групите срещу „Докса Драма” 5:0, Ксанти с 3:0 и загуба с 2:0 от „Панасерайкос” и с по-добра голова разлика младите надежди на Сандански с треньори Йордан Тушев и Методи Тушев излязоха от групите като лидери и на финала спечелиха с 3:0 срещу ФК „СЕРЕС- 85” и така отличието отпътува за Сандански. Наградата връчи една от звездите на гръцкия футбол Йоргос Георгиадис, който стана европейски шампион с отбора на Гърция на Евро -2004, а в момента треньор на състезаващия се в елита на супер лига Гърция ФК „Верия”.

Това бе генерална репетиция преди участието на отбора в „Мини футболна магия” Община Струмяни 2016г., където са в група още с „Арис” Солун, ОФК „Беласица” Петрич и ФК „Септември” София, докато набор 2006г. ще мерят сили с ФК „Работнички” Скопие, ПФК „Славия” София и ОФК „Беласица” Петрич.

Антон Кирилов


Още за: турнир   футбол   клуб   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар