Медиите в Англия: Бербатов може да нарани "Арсенал"

19 декември 2014 14:15   5481 прочита


Българинът си служи с невероятна техника и интелект, пишат на Острова

Димитър Бербатов изигра първия си мач като гост в Шампионската лига срещу „Арсенал". 13 години по-късно благоевградчанинът може да приключи с турнира на богатите именно срещу „артилеристите" от Лондон. Напролет Бербо и съотборниците му в „Монако" ще играят срещу тима на Арсен Венгер на осминафиналите в турнира и въпреки че в Англия обявиха „Арсенал" за абсолютен фаворит, специалистите отсега предупредиха „топчиите: „Внимавайте с Бербатов!". Срещата на стадион „Емирейтс" е на 27 февруари, а реваншът на 17 март.

В Северен Лондон приеха радостни новината за сблъсъка с „Монако", тъй като в предишните два сезона на турнира бяха отстранявани от „Байерн" (Мюнхен). „Арсенал" ще играе 15-и пореден осминафинал в турнира, но пък няма поява на четвъртфиналите от сезон 2009/2010, след като освен от „Байерн", бяха отстранявани и от „Барселона" и „Милан". „Монегаските", чийто бивш треньор е Арсен Венгер, пък ще играят за първи път от 2005 година във фазата на елиминациите в турнира.

В Англия обаче предупредиха, че пътят на „артилеристите" не е толкова разчистен. Още повече че в „Монако" играе непредвидим играч като Димитър Бербатов. „Българинът има нужните качества да накаже „Арсенал", ако подценят мача", категорични са специалистите от един от най-големите сайтове за статистика „Скуавка".

„Бербатов често разочароваше „Арсенал" с екипите на „Тотнъм" и „Манчестър Юнайтед" и „артилеристите" трябва да са наясно какво ги чака. 33-годишният нападател никога не се е славел със своята скорост и едва ли ще се намери човек, който да го нарече работохолик, но пък за сметка на това си служи с невероятна техника и футболен интелект. Рекордьорът по голове за България е способен да прави спиращи дъха отигравания и може да направи всеки защитник безпомощен", пише още изданието.

Бербо стартира вихрено в „Монако", като вкара 6 гола в първите си 12 мача, след като се присъедини в тима от княжеството през януари. Този сезон звездата от Благоевград често страдаше от контузии, но въпреки това вече има 5 гола на сметката си, пише "ВсекиДен". Класата на Бербатов обаче личи не само при вкарването на голове, ами и при създаването на такива. От началото на сезона нападателят е сътворил 11 положения за съотборниците си.

Завръщането на Митко в Лондон е чакано и заради друг момент. Феновете още от сега си мечтаят да видят българина в пряк сблъсък срещу защитника на „Арсенал" Пер Мертезакер, смятан от милиони за най-бавния в елитния футбол.


Още за: Д. Бербатов   лига   турнир   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар