Медалист от младежката олимпиада на старт в Банско

02 февруари 2017 10:49   3199 прочита
Виктор Жеков показва номера с който Александра Жекова ще стартира в квалификацията
Виктор Жеков показва номера с който Александра Жекова ще стартира в квалификацията


Виктор Жеков показва номера с който Александра Жекова ще стартира в квалификацията

Вчера бе тегленето на жребия за квалификацията в спринткроса от програмата на Световната купа по сноуборд в Банско. Участие в тегленето и срещата с капитаните на отборите взеха Уве Байер, рейс директор на ФИС в сноуборда, Георги Бобев, зам.председател на организационния комитет, Виктор Гичев, шеф на състезанието и Екатерина Лаготская, технически делегат на ФИС.

Участие в квалификацията при жените на 2 февруари от 13,30 ч ще вземат 27 състезателки от 12 нации, пише "24часа". Сани Жекова ще стартира 16-а поред с №32. Първите 24 при дамите се класират за финалите на 4 февруари. Номерът на Сани получи нейния баща и треньор Виктор Жеков. При мъжете в квалификацията на 2 февруари от 11,15 ч ще участват 68 състезатели от 23 нации.

Те ще карат за 48 места, даващи право на участие на финалите на 4 февруари. Българският представител и дебютант в състезания от този ранг Валентин Миладинов ще стартира 68-и с №112.

Той доби право на участие в Банско след като спечели 2 старта в последната седмица и натрупа нужните точки за Световна купа. Номерът на Валентин получи неговия треньор Сотир Марков. Миналата година Валентин стана медалист от младежката олимпиада. "Свършена е огромна работа в Банско. Аз обаче не съм и очаквал нищо друго, защото имате голям опит от стартовете в световната купа по ски", коментира Уве Байер, директор към ФИС по сноуборда.

М. Иванов


Още за: медалист   олимпиада   старт   Банско   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар