Марек води в Дупница Световния клубен шампион по волейбол

03 юли 2015 10:05   6297 прочита


Победителите в Шампионската лига и световното клубно първенство през 2014 година Белогорие Белгород ще гостуват в Дупница, след като жребия за Шампионската лига ги събра в Група А заедно с Марек Юнион- Ивкони.

В реновираната зала на града, която се очаква да отвори врати на 15 септември ще акостират звезди като неостаряващия Сергей Тетюхин, Георг Гроцер и Дмитрий Мусоргский. Волейболният шампион на България Марек Юнион Ивкони попадна в тежката предварителна Група "А" на Шампионската лига като освен руския гранд дупничани ще играят срещу турския Аркас (Измир) и германския Берлин Рисайклинг Волейс (Берлин). Първите мачове са между 3-и и 5-ти ноември, а последните срещи са груповата фаза ще бъдат на 26-ти януари 2016 година.

Точната програма ще стане ясна по-късно. Форматът на ШЛ се запазва и през тази година, като 28-те отбора са разпределени в 7 групи по 4 тима. Напред ще продължат победителите във всяка група и 6-те най-добри втори, като един от тях в последствие ще бъде определен за домакин на финалната четворка. Най-слабият от вторите състави и трите най-добре класирани трети отбори пък ще продължат в т.нар. "Чалъндж" кръг на втория по сила евротурнир - Купата на CEV.


Още за: програма   първенство   лига   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар