Лусио: Бербатов беше мамино детенце

26 ноември 2014 16:43   7 коментара   10241 прочита


Нямаше търпение да се прибере при мама, подиграва се бразилецът

Димитър Бербатов е мамино детенце и нямаше търпение да се прибере в България. Това разкри бившият бразилски национал Лусио в навечерието на мача от Шампионската лига между „Байер" (Леверкузен) и „Монако". Тази вечер Митко ще играе срещу бившия си германски отбор. Вместо с почести обаче в Германия го посрещнаха с гаври. Медиите дадоха думата на бившия му съотборник Лусио, който изкара българина глезльо и мамино детенце.

Според Лусио през петте си сезона в „Байер" Димитър Бербатов все гледал да се хване за фустата на майка си Маргарита. Докато през ваканцията останалите футболисти ходели на море, Митко хуквал към Благоевград. „Всяко лято той се прибираше вкъщи, за да спи в дивана на майка си. Не се интересуваше от тузарски почивки в Маями или в Монако. Той просто искаше да е близо до майка си. Много се вълнуваше и когато вкара гол, защото знаеше, че майка му ще му пише. Просто нямаше търпение и се изстрелваше в съблекалнята, за да види какво съобщение е получил по телефона", свидетелства бразилецът.

Той обаче говори и с известен респект за Бербатов. „Най-важното нещо за него не е футболът, а нещо много повече - той не спира да работи и да помага на талантливите деца в България. Беше ни казал, че в детството си е бил толкова беден, че е играл футбол с баскетболна топка. Така че сега никой не се изненадва колко добро първо докосване има", заяви още Лусио.

Бербатов игра за последно против бившия си тим „Байер" преди осем години, когато се завърна на „БайАрена" с екипа на „Тотнъм". Българинът вкара победния гол и бе изпратен с аплодисменти от местните фенове. В дните преди гостуването на „Монако" на „Байер" основният акцент в медиите бе именно завръщането на Бербатов.

Митко игра пет сезона с екипа на „Байер" (Леверкузен) в периода между 2001 и 2006 г., в които наниза 97 гола за клуба и дори стигна до финал в Шампионската лига. След това кариерата му тръгна нагоре, като направи име в Англия с „Тотнъм", преди да премине срещу 30 млн. паунда в „Манчестър Юнайтед". Нападателят бе осмян, след като през лятото на 2012 г. отряза „Ювентус", за да премине във „Фулъм". В момента е големият лидер на „Монако", въпреки сложното финансово положение в клуба.

Монако затъва, капитанът бяга

Кризата в „Монако" става все по-сериозна. След като през лятото тимът бе напуснат от звездите Радамел Фалкао и Хамес Родригес, сега още двама основни състезатели са на път да си тръгнат.

Жоао Моутиньо е пред трансфер в „Арсенал", който се очаква да се осъществи през зимата. Поредният пирон в ковчега на „Монако" май ще забие и капитанът Жереми Тулалан. 31-годишният халф има договор до края на сезона, но той вече е обявил пред ръководството, че иска да си тръгне по-рано. В момента Тулалан взима 180 000 евро месечно, но явно са му малко, тъй като иска да отиде някъде, където ще получава повече. Най-вероятно полузащитникът ще продължи кариерата си в САЩ или арабския свят.

Така Димитър Бербатов ще трябва да носи целия отбор на гърба си. Треньорът Леонардо Жардим ще иска да го задържи и за следващия сезон, но нищо чудно и Бербо да се замисли за бягство от потъващия кораб, коментират фенове.

из. Всеки ден


Още за: Д. Бербатов   търпение   мач   Още от: Спорт

Принтирай статия
7 коментара
26 Ноември 2014 19:52 | München
Оценка:
38
 (
38
 гласа)

Бербатов е Човек, Футболист, държи на семейството и приятелите си. Какво повече му трябва? Да е здрав, да се радва на живота, който заслужава!


26 Ноември 2014 20:13 | томи каракостов
Оценка:
31
 (
31
 гласа)

И КАКВО ЛОШО ИМА ЧЕ БЕРБО СИ Е ИДВАЛ Б КЬЩИ, СПЯЛ В ДИВАНА НА МАИКА СИ..... Е НА ХОТЕЛ ЛИ ДА СПИ----МИТКО Е ЕВРО-ФУТБОЛИСТ, ЗВЕЗДА, УСПЯЛ Е -- А ЗЛОБАРИТЕ В БУЛГАРИСТАН НЕ ПОНАСЯТ ТОВА, КОЛКОТО ДО ЛУСИО..... СМЕШЕН ИГРАЧ, ЦИГАНИН.


27 Ноември 2014 08:46 | че гевара
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Лусио.... да не става дума за оня дето имаше мутра като на човекоподобна маймуна
от бразилската джунгла или се бъркам.... сещате се -долната челюст издадена доста по
напред от горната


27 Ноември 2014 09:58 | до че гевара
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Да онзи същия, дето стана световен шампион 2002 година и има 105 мача за Бразилия. Три пъти шампион на Германия с Байрен Мюнхен и печели Шампионска лига с Интер. А това че ти нищо не занеш за него си е твой проблем.....


27 Ноември 2014 12:18 | жител
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Където иска там ще ходи, ще спи, ще яде.... какъв му е проблема на тоя Лусио ?!


27 Ноември 2014 12:20 | луд
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Никой не може да съди действията и желанията на човек, всеки сам решава какво да прави с живота си...


27 Ноември 2014 16:47 | Косовар
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Трудно ми е да повярвам, че това е казано с лоша мисъл от Лусио. Всички знаят, колко набожни са бразилците. Много от тях произлизат от бедните фавели в Бразилия. Футбола е единственият начин буквално да оцелееш. И то при положение да отидеш да играеш в чужбина. Дори и в България. Освен за изхранването на семействата си, помагат и на много други бедни роднини. Просто struma пак ровят в кофата за боклук.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар