"Левски" последва примера на "Пирин" и скъса договора на юношата на ПСЖ Санти Нгом

06 февруари 2016 12:36   4596 прочита
Камерунецът с френски паспорт Санти Нгом подписва договора си с
Камерунецът с френски паспорт Санти Нгом подписва договора си с "Левски" за 6 месеца с опция за продължаване с една година. Два месеца по-късно клубът и нападателят скъсаха контракта. СНИМКА: LEVSKI.BG


Камерунецът с френски паспорт Санти Нгом подписва договора си с "Левски" за 6 месеца с опция за продължаване с една година. Два месеца по-късно клубът и нападателят скъсаха контракта. СНИМКА: LEVSKI.BG

“Левски” скъса с нападател само два месеца след като подписа договор с него. Юношата на ПСЖ Санти Нгом се обвърза със “сините” на 1 декември, като преди това беше отхвърлен от Пирин Благоевград. По план трябваше да го проучват дали е достоен за бъдещ левскар до лятото. Но не изкара дори и 6-месечния си контракт докрай. И на 5 февруари вече напусна “Левски” - без дори да е изиграл една минута в официален мач.

Първата причина е привличането на Венци Христов, който ще бъде титулярният централен нападател в състава на Стойчо Стоев. Джъстин Менголо ще бъде резервната опция до лятото, съобщи 24 часа. Но има и втора реална причина - очакваният 20-годишен нигерийски нападател е приел офертата на “Левски”. Явно той ще е нападателят за бъдещето, когото ще “отглеждат” на “Герена”, а не навършващият 23 г. през март Нгом.

22-годишният Джъстин Менголо трябва да дебютира за “Левски” в съботната контрола срещу чешкия “Бърно”. “Сините” ще са с него в атака, докато Венци Христов влезе в нужната кондиция.

“Левски” реши да играе всички оставащи контроли до края на подготовката си в часа на първия си пролетен мач от “А” група - решителната битка с “Лудогорец”. Мачът в Разград е от 16 часа. Затова Стойчо Стоев уеднакви часовете на трите си контроли в Анталия - на 6 февруари срещу “Бърно”, на 9 февруари срещу “Домжале” и на 11 февруари срещу “Спартак” (Миява). Мачовете в Турция ще са също от 16 часа.

От “Герена” платиха таксата и започнаха подготовка на защитата си в спортния съд в Лозана срещу отнетите им точки след анулирането на резултатите на “Литекс” в “А” група.


Още за: ФК Левски   договор   юноша   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар