"Лестър" пита за Бербатов. Нападателят пред сензационно завръщане

05 януари 2017 11:00   6388 прочита
Благоевградчанинът стана голмайстор на Висшата лита през 2011 г.
Благоевградчанинът стана голмайстор на Висшата лита през 2011 г.


Благоевградчанинът стана голмайстор на Висшата лита през 2011 г.

Работим по трансфер в Англия, призна мениджърът Емил Данчев

Мисия Лондон започва за Димитър Бербатов!

Голмайсторът на Висшата лига от 2011 г. е готов да се завърне с гръм и трясък на Острова, като "Лестър" е един от кандидатите за него, научи "България Днес".

"Работим по трансфер на Митко в Англия, но не очаквайте от мен да коментирам слухове и спекулации, преди да има подписан договор черно на бяло", коментира мениджърът на нападателя Емил Данчев.

За разлика от мнозина други агенти, представителят на Бербатов никога не си позволява да оценява и анализира различните варианти пред своя клиент.

Но и никой не е в състояние да спре лавината от коментари и предположения за бъдещето на нападателя, който изобщо не е забравен от феновете в Англия.

Поне засега интересът на "Лестър" към Бербатов изглежда най-сериозен и затова има няколко важни причини.

Причина №1 е мениджърът на "лисиците" Клаудио Раниери. Той отлично познава качествата на звездата от Благоевград от времето, когато двамата работеха заедно в "Монако". Българинът беше привлечен в княжеството през зимната пауза на 2014 г. и зарадва претенциозната публика на стадион "Луи II" с незабравими моменти.

След това Раниери беше заменен в "Монако" от Леонардо Жардим, а Бербатов напусна монегаските през лятото на 2015-а, за да премине в гръцкия ПАОК.

Сега се отваря нова възможност Раниери да привлече магическия български нападател.

"Лестър" все още е действащият шампион на Англия, но през този сезон отборът е много далеч от върха и ще се бори за оцеляване.

Голаджията Джейми Варди, който се превърна в герой за "лисиците" с представянето си в миналата кампания, сега е бледа сянка на себе си. Раниери се нуждае от класен играч, който да му бъде конкурент и да дава по-различни възможности за атаката на отбора.

На всичко отгоре Бербатов ще излезе без пари на шампионите, защото е свободен агент. Трансферната треска на Острова тепърва ще се разразява с пълна сила и са възможни най-различни варианти. Говори се, че "Лестър" се интересува също и от нападателя на "Лудогорец" Джонатан Кафу.

Освен за "Лестър" Бербатов е спряган също така и за закъсалите "Хъл Сити" и "Суонзи". За да сбъдне мечтата си и да поиграе още малко във Висшата лига, Митко е отклонил няколко много добри оферти от финансова гледна точка. Водещи тимове от САЩ, Австралия и Китай са били готови да го ангажират с договор за минимум година и половина. Но са получили отказ, поне докато съществува и най-малка възможност кариерата на голаджията да се възроди в Англия.

Димитър отдавна подготвя почвата за своето завръщане като футболист на Острова.

Той се появи в Манчестър, града, в който постигна най-големите успехи в своята кариера, в края на миналата година. Нападателят беше там заедно със своите трима най-близки приятели - Александър Томаш, Константин Мирчев и Тодор Кючуков.

Другарите на Бербо изкараха треньорски стаж при "червените дяволи", а Димитър поддържаше форма с първия отбор.

Митко също се включи в обучителния процес под ръководството на мениджъра Жозе Моуриньо, въпреки че няма диплома за наставник.

И. Калинков

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар