Кой ще спре Пирин!? Орлетата с класика в Бургас

29 април 2017 10:31   8393 прочита


Отборът на Пирин (Благоевград) записа класическа победа с 3:0 при гостуването си на Нефтохимик в Бургас. Орлетата бяха повече от убедителни и не оставиха съмнение в превъзходството си. Дани Младенов и Иван Цветков бяха над всички на стадион Лазур в Бургас, като първият вкара два гола, а най- качествения футболист в елита Цветков направи гол и асистенция.

Това е едва трета победа за Пирин извън дома, но пък тя бе повече от убедителна. Първото полувреме бе доста скучно и освен падането на първия гол в мача, началните 45 минути не се запомниха с нищо особено. Именно в 26-та минута дойде откриването на резултата, след като Кощърна проби отдясно, навлезе в наказателното поле и успя да намери с успореден пас Даниел Младенов на метър пред вратата. Нападателят на „орлите“ нямаше проблем да отбележи и даде аванс на гостите.

Две минути след подновяването на играта Романов нацели дясната греда на Костов и това даде надежди на домакините, че могат да се върнат в мача. В 49-та минута обаче отново Дани Младенов попари ентусиазма на Нефтохимик с втори гол. Нападателят направи хубава двойна комбинация с Цветков и останал сам срещу Янко Герогиев, успя да отбележи.

В 73-та минута Нефтохимик имаха шанс да намалят резултата, след като Костов изпусна топката при спасен удар на Хомей, но защитата в червено успя бързо да изчисти. Гостите оформиха класическия резултат в продължението на мача, след като Иван Цветков бе намерен с дълъг пас по въздух от половината на Пирин и излязъл сам срещу вратаря не сгреши. Даниел Младенов спечели във втори пореден двубой приза "Играч на мача".
Така благоевградчани събраха 42 точки на първото място в своята група, а на 6 май приемат Берое Стара Загора.
Пирин: Костов, Башлиев, Сандев, Николов, Попев, Траянов, Дженкинс, Кощърна, Благов, Цветков, Младенов/ Тасев, Грозданов, Ничев/

М. Кирилов


Още за: Пирин   победа   Бургас   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар