Канастата направи първа тренировка с новия си клуб в САЩ

27 май 2015 16:46   1 коментар   8694 прочита


Мартин Андонов направи първа тренировка с новият си отбор Медисън Мелърдс. Избраният под №1 в драфта на колежанската лига Нортуудс лийг благоевградчанин даде и първото си интервю за Уисконсин Стейт Журнал.

В него бившият питчер на Безоните разказва за първите си стъпки в бейзбола и за това как е избрал да тренира бейзбол. Мениджърът на отбора Дони Скот пък обяснява как се е стигнало да трансфера на състезателя в отбора отвъд Океана. “Три неща бяха определящи за избора ми. Първо- той е питчер, второ – той е левичар и трето изглежда добре на снимка” – заяви Скот пред журнала. Андонов е едни от шестимата бейзболисти, които Медисън привлече от колежанската лига на Европа. Той ще запише дебют за новия си отбор във вторник вечерта срещу Каламазо Гроулърс на домакинския Уорнър Парк.

На първата пресконференция пред журналистите, Мартин споделя, че преминаването му в отбор по бейзбол в САЩ е сбъдната мечта, за която заслуга имат неговото семейството, приятелите му и Кирил Витанов, който е спонсорирал пътуването му до Америка. Никъде в интервюто обаче Андонов не споменава името на бившият му наставник и откривател за бейзбола Ясен Неделчев. Канастата с нетърпение очаква дебюта си за Медисън и фактът че за пръв път ще играе пред над 6000 зрители на стадион Уорнър Парк, много повече от онези 20- 30 човека на Портър Парк в Благоевград, където Бизоните посрещаха своите противници. От Медисън Мелърдс се надяват Мартин да бъде откритието на сезона в колежанската лига Нортуудс лийг.

Лъчо Петров


Още за: М. Андонов   тренировка   отбор   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
27 Май 2015 22:39 | Севгин Али Хафъз
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Успех на момчето...! Ако не слуша чалга ще успее.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар