Жандармерия ще охранява феновете на мача Пирин - Левски

17 август 2017 14:43   5 коментара   6941 прочита
снимка sportal.bg
снимка sportal.bg


снимка sportal.bg

Областна дирекция на МВР Благоевград е предприела мерки за осигуряване на на нормално протичане на футболната среща между отборите на Пирин и Левски, която ще се играе утре от 21.00 часа на стадион Христо Ботев.

Главен инспектор Димитър Ичев - началник сектор Охрана и обществен ред и териториална полиция гарантира, че всичко ще бъде под контрол. По предварителна информация се очаква над 600 привърженици на синия клуб от столицата да заемат места в сектора за гости. Поне още 400 ще има от региона, което надхвърля капацитета на сектора за гости.

Действията на органите на реда са започнали още миналата седмица. Предвидени са достатъчен брой служители на полицията, както и подкрепление от столицата. Ще работят две каси за билети, само за гостуващите фенове. "Между тях ще има изградени и временни КПП. Там феновете ще се проверяват за закупени билети и дали носят забранени предмети.

Временни КПП с присъствие на полицейски служители ще има и на входовете на Благоевград за подпомагане и насочване на организираните групи от фенове. Временна организация за движение на МПС ще бъде въведена и по улиците, водещи към стадиона, ограниченията ще бъдат обявени и в сайта на МВР."

Припомняме, че преди повече от година, имаше сериозни проблеми с феновете на Левски, които буквално превзеха сектора за гости и създадоха огромни предпоставки за инциденти.

М. Кирилов


Още за: дирекция   фенове   Пирин   Още от: Спорт

Принтирай статия
5 коментара
17 Август 2017 14:57 | @
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Оставете охраната на Чичо Гошо.


17 Август 2017 20:10 | жалка история
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Ако стане напечено, пак бягане през глава, само гледайте да не се контузите и да не се изпотъпчете докато бягате панически.


17 Август 2017 23:02 | фен
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Така ще е докато не се изгради южната трубуна винаги ще има напрежение


18 Август 2017 10:48 | Бадемите
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Сложете осветление при входа на гостите и изчистете камъни, дървета и друго, което може да стане за хвърляне . Гледах мача по телевизията и ме хвана грех за полицаите. Някой шеф ги прати под канонадата от камъни, без момчетата да знаят какво ги очаква .


19 Август 2017 01:51 | До фен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За какво е тая друга трибуна, то днес и едната бе непълна при това играха с Левски... А на обикновените мачове ходят по 800-1000 калпака, дето пляскат семки и изливат мъката си от трудния живот в псувни




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар