Интер започна с победа в международния турнир по хандбал

13 февруари 2016 13:48   1 коментар   2989 прочита


При невероятен интерес стартира първото издание на международният турнир по хандбал за юноши в Благоевград. Стотици се стекоха в хандбалната зала на Спортен комплекс Пирин, за да наблюдават срещите от турнира, в който освен домакините от Интер, участват още Спартак Варна, Металуг Скопие и Торо Спорт Виница, Македония. В първата среща Метаруг Скопие надигра с 25: 16 Спартак Варна, а след края на мача се проведе и церемонията по откриването на турнира.

Сред официалните гости бяха президента на ЮЗУ проф. Иван Мирчев, декана на факултет Обществено здраве и спорт проф. Стоян Иванов, управителят на БД Спортни имоти Благоевград Валери Миков, легендарния треньор Иван Пелтеков, майката на Димитър Бербатов, Маргарита Бербатова и гости от съседна Македония. Във втората среща за деня домакините от Интер надиграха Торо Спорт Виница с 29:22 и дадоха заявка за спечелване на първото място в турнира.

Момчетата на Софка Арабаджиева влязоха малко трудно в мача, явно притеснени от присъствието на толкова много привърженици на хандбала в залата, но постепенно се отърсиха от напрежението и показаха, че са по- добрия отбор в мача. Днес предстоят още два мача от турнира, а утре до обяд ще приключи надпреварата и церемонията по награждаването.

Лъчо Петров


Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
15 Февруари 2016 19:25 | Прецизен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не е зле да се научите правилно да употребявате пълен и кратък член!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар