Холандец се отзова на поканата на Бербатов за звездния мач

28 март 2017 12:29   3108 прочита


Едвин ван дер Сар е поредният футболист, който откликна на поканата на благоевградската звезда Димитър Бербатов да участва в благотворителния мач между световни звезди на футбола. Едвин вар дер Сар рекордьорът по най-много мачове за националния отбор на Холандия. Той е и най-възрастният играч, печелил шампионската титла на Англия – на 40 г. и 205 дни. Той е сред малцината играчи, печелили Шампионската лига с два различни отбора – „Аякс“ и „Манчестър Юнайтед“. С холандския гранд печели и Купата на УЕФА, и Суперкупата на УЕФА.

Печели два пъти и турнира Интертото - с „Ювентус“ и с „Фулъм“. Той е вторият най-титулуван вратар в историята на футбола с общо 25 спечелени купи. 4 пъти е шампион на Холандия и 4 пъти шампион на Англия. През сезон 2008/2009 не пуска попадение в 14 поредни мача и в общо 1311 минути за „Манчестър Юнайтед“. 3 пъти е избиран в идеалния отбор на английската Висша лига.

Първият вратар, записал 50 „сухи мрежи“ в Шампионската лига. Играч на мача при спечеления от „Манчестър Юнайтед“ трофей в Шампионската лига през 2008 г. Той винаги имаше какво да каже на отбора. И може да се каже, че всеки се допитваше до неговото мнение.

Вдъхваше на всички ни спокойствие и увереност! Обикновено седяхме един до друг в рейса при безкрайните ни пътувания и всеки път ми беше приятно да бъда в неговата компания. Това е поредният играч на Манчестър Юнайтед, който ще играе футбол на 14 юни на стадион Васил Левски в София.

М. Кирилов


Още за: покана   бербатов   мач   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар