Гъста мъгла затрудни участниците в третия зимен фестивал на “Картала”

06 март 2015 17:15   7221 прочита


Гъста мъгла затрудни провеждането на слалома от третия зимен фестивал в ски център Картала, който събра над 280 деца от 32 клуба в страната. Любителите на белия спорт се включиха в инициативата, която се провежда под мотото "Да открием олимпийските надежди на България". В рамките на два дни младите скиори се състезават в три дисциплини - алпийски ски, сноуборд и ски бягане. Представителите на клубовете от Боровец спечелиха най-много титли в първия ден от детския олимпийски фестивал Картала 2015.

В пет от деветте старта победители станаха скиори и бордисти от най-стария ни зимен център. Състезанията се организират за трета поредна година от Българския олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време”. Днес в слалома най- добри времена записаха Антон Томов, Мария Билярова, Владимир Владимиров и Мира Гелова, а в сноуборда победители в отделните възрасти са Борис Петров, Неда Пенчева, Влади Камбуров, Лия Манчева и Валентин Миладинов. Утре фестивалът продължава с дисциплината ски бягане.

„Щастлив съм да ви поздравя от името на БОК и да ви пожелая много бъдещи успехи, ” заяви на откриването Белчо Горанов, генерален секретар на БОК. – Важно е в тези стартове да проверите на какво ниво сте и да продължите да се развивате, да се усъвършенствате. Бъдете живи и здрави, желая ви късмет и упоритост, а успехите сами ще дойдат”, каза още Горанов. „Виждам много добри състезатели и отличен потенциал за бъдещето на българския сноуборд, ” заяви Виктор Жеков, треньор и баща на световната звезда в бордъркроса Александра Жекова.

Лъчо Петров


Още за: мъгла   слалом   фестивал   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар