Гришо и Надал взривиха корта! Димитров се бори като лъв, но...

27 януари 2017 16:53   7301 прочита


Григор Димитров и Рафаел Надал изиграха френетичен полуфинален мач. След скандали, прекъсване на срещата и редица драматични обрати Рафа се наложи с 3:2 сета. 6:3, 5:7, 7:6 (5), 6:7 (4), 6:4.

Така Гришо не съумя да се класира на исторически финал. Един от най-големите успехи в историята на родния спорт обаче е факт. Полуфинал на Откритото първенство на Австралия за Димитров и здрава битка на корта в срещата, предаде Пик.бг. Досега Рафаел имаше баланс от 7:1 победи в двубоите с Димитров Рафа се намира в много добра форма в момента.

Матадора надви Раонич с 3:0 сета на четвъртфиналите и е с големи шансове за титлата в Мелбърн. Димитров също удивлява на корта. Родният тенисист се намираше в поредица от 10 успешни мача в Австралия.

Григор надигра Джонсън, Маю, Тийм, Раонич и Нишикори, за да триумфира с титлата в Бризбейн.На Откритото първенство на Австралия Григор се наложи над О`Конъл, Чун, Гаске, Истомин и Гофен, за да се класира на полуфиналите.

А в двубоя от Топ 4 се представи на ниво срещу Надал, но не съумя да запише нова победа. Въпреки това, Димитров заслужава само аплодисменти за

представянето си в Мелбърн.

Мачът стартира с маратонски гейм. Димитров получи две възможности за пробив, след като се стигна до резултат 15:40. В този момент Рафа се активизира и не позволи да се стигне до брейк. Близо 8-минутна битка в началото на двубоя само в гейм 1. Последва страхотен сервис-гейм за Григор - 1:1.

Надал показа най-добрия се тенис в следващите минути - 2:1, брейк - 3:1 за Матадора. Серията от геймове за Рафаел продължи, затвърждаване на пробива и 4:1. Успех за Григор на сервис - 4:2. Гейм за Надал и 5:2. Нови 2 гейма без пробив и крайно 6:3 за Рафа в частта.

Вторият сет започна със сервис-гейм в полза на Димитров. Рафаел изравни 1:1. Ново позитивно представяне на Григор на сервис - 2:1. Родният тенисист опитва да осъществи обрат!

Преломът е факт! Пробив на нула 3:1 за Гришо! Скандали във връзка сервирането на Рафа! И забавяния от страна на Надал в този елемент от играта. Валверду, треньор на Димитров, а и съдията взимат отношение по казуса. Затвърждаване на брейка 4:1. Рафаел опитва да се върне в частта 4:2. Важен сервис-гейм за Григор. Тук обаче последва спад в играта на Гришо. 2 двойни грешки на Димитров и пробив за Надал - 4:3.

И нов импулс на Григор - брейк! 5:3! Гришо сервира за сета. Рафа обаче осъществи пробив, нашият тенисист пропусна страхотна възможност да затвори частта. 5:4. Нови проблеми за сервиращия. Маратонски гейм! Надал отрази цели 4 сетбола. Резултатът става 5:5. В следващия гейм се стигна до 30:30. Григор се активизира и поведе с 6:5. Надал отново подава за оставане в сета. Пробив - 7:5 за Гришо! 1:1 сета!

За начало на третия сет - много добър Григор на сервис - 1:0. Надал отвърна на удара - 1:1. Зададе трудно подаване на Гришо. А мрежата оказа ключова роля в гейма. При равенство, късметът помогна на Димитров, нашият удържа сервис-гейма си - 2:1. В този момент Рафа показа отново защо е голям шампион. Матадора не се разколеба. Напротив. Изравни 2:2 и осъществи пробив - 3:2 гейма за Надал.

Нова драма на корта! Маратонски гейм и брейк! Гришо връща пробива! 3:3!

"ГРИГОР, ГРИГОР, ГРИГОР", мощни възгласи озаряват корта. Родната агитка вдъхва допълнителна увереност на Димитров.

Уникална битка на корта!

4:3 за Гришо.

4:4 и 5:4! Рафаел Надал подава за оставане в сета. Гейм за испанеца - 5:5. Гейм и за Григор - 6:5. В този момент настъпи прекъсване на мача. Стана ясно, че един от зрителите има здравословен проблем. Тенисистите не играят на корта. Срещата е подновена. Драматично развитие! 6:6 и тайбрек!

Дългият гейм започна много добре за Матадора. Испанецът съумя се сдобие с преднина. Гришо обаче не се предаде и от 3:5 точки изравни до 5:5. Последва ключово дълго разиграване. Надал спечели точката, след което Григор не издържа при сервиса си. 7:5 точки за Рафа в тайбрека. 2:1 сета за Надал.

Четвъртият сет стартира със сервис-гейм в полза на Матадора. При последвалото подаване на Димитров се стигна до резултат 30:30. В този момент Григор изпълни сервис с над 210 километра. 40:30. Нова точка за хасковлията и 1:1 гейма. След това 2:1 за Рафа. Гейм за Гришо 2:2. Поредица от геймове без пробив - 3:2. 3:3. 4:3.

Апотеоз на трилъра в сет номер 4! Надал е на минути от евентуална победа, а Гришо е много близо до изравняване на резултата в сетовете, кой тенисист ще надделее?

4:4, 5:4 - нови геймове в полза на подаващите. Григор сервира за оставане в мача! Отличен Димитров и 5:5.

Зададе се изключително оспорван сервис-гейм на Надал. Като при 30:30 Гришо пропусна отлична възможност за достигане до брейк-пойнт. Така се стигна до резултат 6:5 за Матадора. 6:6 и нов тайбрек!

Виртуозна игра на Григор. 7:4 точки за нашия тенисист и 2:2 сета!

Петата част на мача започна с маратонски гейм. Гришо отрази възможности за пробив и поведе с 1:0. Ключов момент в сблъсъка. Зададе се нов маратонски гейм, този път Надал не позволи да се стигне до брейк 1:1. Супер отигравания на Григор и 2:1. Рафа отново показа класа на корта 2:2. В петия гейм на решителния сет Надал стигна до точка за пробив, но в този момент Димитров направи поредица от успешни удари и поведе с 3:2 в частта. Над 4 часа и половина игра. Най-дългият мач в кариерата на Григор Димитров.

Резултат 3:3 в сета. 4:3. Последва драматичен гейм 15:40. Рафа е до стената. Надал обаче удържа подаването си 4:4.

5:4 решителен пробив. Рафа сервира за мача. Маратонски гейм, успех за Надал и 6:4. Матадора печели двубоя.

И. Калинков

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар