Футболният отбор на Спортика се върна от Македония с купа и медали

20 февруари 2017 12:10   5677 прочита


Дамите от футболен клуб Спортика взеха участие на силния международен турнир за Купата на карнавала в град Струмица, Македония. Момичетата на треньора Радослав Креснички заеха трето място, като загубиха първата среща, но спечелиха двубоя за бронзовите медали.

В международният турнир освен домакините от ЖФК Тиверия, участваха Спортика Благоевград, шампиона на Черна гора ЖФК Брезница Плевля и сборен отбор на областта Тракия в Гърция. Победители в двудневната надпревара станаха момичетата на Тиверия, след две победи. Благоевградчанки определено трябва да съжаляват, че не успяха да намерят място във финала. В първата си среща те отстъпиха на черногорския шампион с 1:2. В рамките на десет минути българките допуснаха два идентични гола, след изпълнение на пряко свободен удар и не особено добра намеса на вратарката. До почивката Спортика се върна в мача, след попадение на Веселина Махлелиева.

След почивката тотално превъзходство на Спортика, но без топката да навести мрежата на Брезница. Загубата прати благоевградчанки да играят за третото място. В мач с пет попадения Спортика спечели срещу Тракия, Гърция с 3:2. И тук два гола от статични положения, направиха интересен мача.

Въпреки това Спортика спечели с 3:2 и си заслужи бронзовите медали. За успеха се разписаха Дамянова, Гоцева и Шопска. Домакините предоставиха отлични условия, не само за игра, но и за релакс по време на турнира. “Струмица и в частност ръководителите на женския футбол в гада се оказаха доста гостоприемни домакини и предложиха великолепни условия за провеждането на турнира. От щаба на Тиверия изразиха съжаление, единствено че не са успели да проверят възможностите си срещу нас. Но обещаха да ни поканят за контролна среща в следващите два месеца”- заяви треньора на Спортика Радослав Креснички.

“За нас този турнир е отлична подготовка за предстоящия втори дял от родния шампионат. Проверки срещу такива отбори само може да са ни от полза, независимо от резултата в тях. Огромно благодаря за организацията на турнира и условията, които ни предоставиха. Ако ни поканят и следващата година за участие в Купата на карнавала, пак ще участваме” – допълни Креснички. Гостоприемството на македонците взе връх по време на тържествената вечеря, която събра на една маса всички ръководители на клубовете - участници в турнира. Домакините се бяха постарали нищо да не липсва на масата, а добрия тон по време на вечерята, накара всички да помечтая за следващото издание на турнира.

Марти Кирилов


Още за: отбор   Спортика   купа   медали   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар