Евдокия Попадинова тренира деца в страната на неограничените възможности

24 юли 2017 18:00   5667 прочита


Футболистка №1 на България за 2016 година Евдокия Попадинова не спира да се развива в страната на неограничените възможности. След един много силен сезон в студентския отбор на университета на Охайо и три месеца с екипа на Детройт в първенството на националната футболна лига за жени в САЩ, Евето от Хаджидимово вече тренира и деца.

Още не е навършила 20 години и вече предава умения на деца в САЩ, това само Попадинова може да го направи. Иначе последната професионална изява на родената в Хаджидимово футболистка бе през изминалия уикенд. Със своя отбор Детройт Евето загуби на полуфинала в първенството на националната футболна лига за жени в САЩ.

Попадинова и нейните съотборнички имаха тежката задача да преодолеят по пътя към финала актуалния шампион Санта Кларита. Не успяха и загубиха с 0:3. UWS е национална футболна лига за жени, одобрена от американската футболна асоциация и асоциацията на американските футболисти за възрастни (USASA). UWS е професионално управлявана лига, създадена за отбори, които отговарят на минимални стандарти. Сезонът се провежда от май до края на юли, завършвайки с мач на националния шампионат.

Отборите в UWS лигата се състоят от колежани, амбициозни и бивши професионалисти и международни звезди. Евдокия учи в колеж и като такава попадна в отбора на Детройт. В края на миналата година тя спечели титлата на университетското първенство по футбол, а в началото на месеца ще се включи в подготовката на отбора, която ще протече във Флорида.

Марти Кирилов


Още за: попадинова   деца   САЩ   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар