Евдокия Попадинова се прибра в Хаджидимово, ще тренира със Спортика

10 октомври 2015 12:10   2 коментара   7144 прочита


Единствената българка в първенството по футбол на Англия при жените Евдокия Попадинова се прибра в родния си град Хаджидимово. След приключването на шампионата на Острова, нападателката побърза да се върна в България, където и предстоят изпити в НСА. Отборът в който играеше Бристол Академи изпадна в във второто ниво на английския женски футбол, но договорът й с клуба е до 31 декември.

В този период от близо три месеца ръководството на клуба трябва да реши да ли да продължи контракта с нея или да я освободи. Попадинова рядко попадаше в титулярния състав на Бристол Академи, като повечето й игрови минути са в турнира за купата на лигата. Евдокия замина на острова през юни и стана първата българска футболистка, която игра в английската висша лига за жени.

Сега тя отново ще поднови тренировки с отборът, който и даде път в кариерата, Спортика Благоевград. В четвъртък Евдокия ще се присъедини към момичетата от Спортика, които се готвят за мача с НСА. Преди това тя ще се види с роднини и близки в Хаджидимово, а през следващия месец ще продължи с висшето си образование в НСА. Не е изключено ако не продължи договора си или не намери друг отбор от Англия, да продължи да игра е за Спортика.


Още за: Е. Попадинова   ниво   футбол   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
11 Октомври 2015 17:23 | МайнТц
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Още един Неделев. Не беха снимки, не беха статии. P. S. В коментара няма и капка злоба. Има болка от отчайващата действителност.


17 Октомври 2015 09:28 | Фен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Никой не е казал, че тя ще си остане тук! В крайна сметка дори и за два дни да е била, най-важното е, че наш сънародник е дебютирал не в нашата "А" смахната група или във Висшата лига на Лаос, Камбоджа или Самоа, а във Висшата лига на Англия.
Момичето няма да остане в България - сто процента. Иначе защо да не играе във втората лига на Англия? По-добре е от първата в България?
Не я познавам дамата, но ми се струва, че българите трябва да се подкрепят, а не постоянно да се плюем. Кога ще се случи това обаче, нямам никаква идея!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар