Емил Кърцелски се прибра в България, извежда националките срещу Финландия

20 август 2014 14:27   2 коментара   8218 прочита


Селекционерът на националния отбор по футбол за жени благоевградчанинът Емил Кърцелски ще изведе за последен път момичетата, в мача срещу Финландия. От БФС настояха именно Емил да води отбора, като дори му поеха разходите по пътуването от Лондон до София. Кърцелски вече повече от месец е в Англия, заедно със семейството си. Там младият специалист започна работа в школата на Бат, а от понеделник ще тренира и женския отбор на Троубридж. Кърцелски бе на интервю в Бристол и след него получи предложение за работа.

Роденият в Благоевград има отлично CV, Лиценз А, както и стаж в треньорската професия. Освен това Емил няма проблеми с английския език, което едно от най- важните условия за работа в клуб от Острова. От вчера обаче Емил е в родина си, но не в родния Благоевград, а в Ловеч. Там утре от 18.00 часа българския национален отбор излиза срещу Финландия в мач от седма група на квалификациите за Световно първенство. Кърцелски ще разчита и на 5 момичетата от Спортика. Сред повиканите са Станимира Матарова, Кристина Петрунова, Веселина Махлелиева, Евдокия Попадинова и Вероника Гоцева. Доскорошната националка Вени Дона Сърбинска ще бъде на трибуните.

Всъщност квалификацията ще има и благотворителен характер, защото парите от билетите за мача ще бъдат предоставени за лечението на Вени. На треньорската скамейка пък ще бъде кондиционния спец Антон Иванов, който най- вероятно ще води българките в последния мач от квалификациите срещу Унгария на 17 септември. България е в 7 група с актив от 1 точка и шансове до края само за едно място по- нагоре в класирането. Преди България е отборът на Казахстан, който има 4 точки и мач повече. От БФС ще обявят новия селекционер след края на квалификациите.

Лъчо Петров


Още за: Е. Кърцелски   отбор   пътуване   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
20 Август 2014 16:44 | браво
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Защо квалифицираните българи напускат родината?
Браво, Емо, гордеем се с теб!


21 Август 2014 09:52 | факт
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Емил е добър във всичко, просто си го може, успех!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар