Емил Кърцелски с първи успех на Острова

01 септември 2014 12:03   2 коментара   8810 прочита


Бившият директор на ДЮШ на Пирин Благоевград Емил Кърцелски започна да жъне успехи и на новото си работно място. Само два месеца бяха необходими на Емил за да изгради детски отбор от момчета родени 2003 година в школата на Бат, където всъщност е новото му работно място. На спортното база Стенли Парк в Чипенхам, Кърцелски и неговите възпитаници спечелиха първото място, след като записаха пет победи.

За Емил това е дебют, като треньор на Острова, а успехът на турнира е доказателство за добре свършена работа. Освен тренировките и участието в турнира, Кърцелски има зад гърба си и проведени три кампа за деца в школата на Бат, заедно с още трима треньори от школата. Школата на курортното градче в Англия не е от най- известните, но това не и пречи да захранва елитните клубове на Острова. Съвсем наскоро две деца от школата на Бат бяха привлечени в отборите на Саутхемптън и Кардиф.

Самият Кърцелски споделя, че трансферите на двамата млади футболисти са се превърнали в малък празник за школата на Бат. Според него тук е и разликата между футболните школи в България и Англия. Например в Пирин биха направили трагедия, ако някое дете си тръгне от Благоевград в посока София, Разград или Ловеч. Емил се надява някой ден и момче от неговата група да бъде привлечен от някой от водещите клубове в Англия.

От няколко седмици Емил води и тренировъчния процес на женския отбор на Троубридж.

Лъчо Петров


Още за: Е. Кърцелски   успехи   място   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
01 Септември 2014 13:47 | факт
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Браво, Емиле, гордеем се с теб!


01 Септември 2014 14:45 | фен
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Браво на Емката! Който го може си го може, кадърно си мом4ето!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар