Двама благоевградчани на ІІ младежки олимпийски игри в Нанджин, Китай

24 юли 2014 12:21   4998 прочита


Лекоатлетът Иво Балабанов и неговият треньор Йордан Янев са в списъка от 27 човека, които ще пътуват за участие във вторите младежки олимпийски игри в Нанджин, Китай. Представителите на АК “Джордан” Благоевград ще защитават поразклатените напоследък позиции на българската лека атлетика на международния форум. Единственият българин, който ще участва в царицата на спортовете, лека атлетика Иво Балабанов ще бяга в дисциплината 2000 м стипълчейз, а неотлъчно до него ще бъди и личният му треньор Йордан Янев. Последният има участие на Олимпийски игри през далечната 1980 година в Москва, когато записва 8- о място в дисциплината дълъг скок. В делегацията обаче не попадна друг благоевградски спортист.

Боксьорът Николай Чавдаров остана извън групата, въпреки че си спечели квота за олимпийските игри. В този спорт, обаче България има право само на трима представители, а младите боксьори успяха да извоюват поименни четири квоти на последното Световно първенство за младежи в София. Селекционерът на националния отбор Михаил Таков, който също ще пътува за Китай предпочете за заведе със себе си останалите трима с квоти, световния шампион Благой Найденов, Душко Михайлов и Даниел Асенов. 27 наши олимпийци в 14 вида спорт ще стартират на ІІ младежки олимпийски игри в Нанджин, Китай. Делегацията бе утвърдена от управителния съвет на Българския олимпийски комитет. Престижният форум е от 16 до 28 август.

Спортовете, в които ще има наши състезатели са бадминтон, бокс, борба, джудо, художествена гимнастика, спортна стрелба, ветроходство, вдигане на тежести, гребане, спортна гимнастика, модерен петобой, плуване, лека атлетика и стрелба с лък. В същото време Българският олимпийски комитет реши да отпусне еднократна помощ по 2000 щатски долара на всеки един от нашите млади олимпийци, които ще участват на Младежките игри в Нанджин следващия месец. Средствата са по Програма "Подготовка за младежките олимпиади”, уточни генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Лъчо Петров


Още за: И. Балабанов   списък   участие   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар