Дъщерята на треньора на Пирин М. Радуканов, е едно от новите “златни момичета” на художествена ни гимнастика

18 януари 2017 13:32   12061 прочита


“Крушата не пада по - далеч от дървото”. Българската поговорка с пълна сила важи за семейство Радуканови. Новият старши треньор на ОФК Пирин Милен Радуканов умееше добре да борави с топка в крака, като футболист, но не по- малко усърдно с топката работи и по- малката му дъщеря.

Новата звезда на българската художествена гимнастика Мадлен Радуканов вече упорито е спрягана за една от наследничките на “златните момичета”. С десетки състезания у нас и в чужбина Мадлен е в списъка с осем състезателки, на които се е спряла новата треньорка на ансамбъла Весела Димитрова. Макар и още съвсем млада, Мадлен осъзнават, че да играе за България е едновременно чест и отговорност и не си прави илюзии, че да чуе химна на голямо състезание ще бъде лесно.

На новата ни национална състезателка и предстои тежката задача да се наложат като успешна наследничка на бронзовите медалистки от Олимпийските игри в Рио. Родената през 2000 година Мадлен Радуканова от лятото на миналата година е в разширения състав на женския ансамбъл. Пак през 2016 година състезателката на клуб Левски- Триадица стана част от женския национален отбор - индивидуално, преди няколко месеца заедно с Боряна Калейн, след като от състава бе извадена една от титулярките - Мария Матева.

Конкурентки на Мадлен са Симона Дянкова, Елена Бинева, Теодора Александрова, Лаура Траатс, Снежана Дечева, Мадлен Сергеева и Стефани Кирякова. Въпреки че е много рано, изглежда, че налице са всички предпоставки малките ни грации да постигнат големи успехи. Първото предизвикателство предстои на 15 февруари в Русия. За бъдещи успехи с националния отбор Мадлен има пълната подкрепа на своя баща Милен Радуканов, който от началото на седмица вече е старши треньор на ОФК Пирин, където преди 23 години се подвизаваше като футболист.

Марти Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар