Девойките на Спортика без конкуренция на турнир в Покровник

31 октомври 2016 13:04   4613 прочита


Момичетата на футболен клуб Спортика Благоевград спечелиха очаквано първо място на турнира за девойки до 17 години, на който домакин бе базата на Ивайло Андонов в село Покровник. Благоевградчанки постигнаха две убедителни победи, с 3:0 над Ботев – Кюстендил и на финала с убедителното 5:0 срещу Места Хаджидимово.

Възпитаничките на Вероника Гоцева- Меси изтърваха още куп голови положения в двата мача, но по-важното е че постигнаха убедителни резултати и не допуснаха попадение във вратата си. Надпреварата бе част от серията турнири, които организира БФС за развитието на женския футбол в България.

Ден по-късно обаче неприятна загуба регистрираха дамите на ФК Спортика в женското първенство по футбол. На терена в село Рилци, момичетата на треньора Радослав Креснички неочаквано се препънаха пред гостуващия ЖФК Бургас. Гостенките вкараха единствения гол в мача, след измислена дузпа от главния рефер. В 75 – та минута бургазлийки с единствената си по - сериозна атака получиха подарък от рефера, който единствен видя нарушение на стража на Спортика и посочи бялата точка.

Дузпата бе превърната в гол, а с него и трите точки заминаха за Бургас. В същото време домакините пропиляха куп голови положения и определено могат да съжаляват за това, че не спечелиха мача, в който бяха пълен господар на терена. Поражението остави Спортика на 7- мо място в класирането с актив от 7 точки.

Марти Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар