Детронираха шампионите по футбол от ПМГ Благоевград

19 март 2017 16:42   6594 прочита


Възпитаниците на профилираната хуманитарна гимназия “Св. Св. Кирил и Методий” в областния център спечелиха първо място при момчетата 11 и 12 клас, като на финала разгромиха Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Васил Левски” с 4-0.

Отбори по футбол за следващата фаза между общинските победители в област Благоевград, която ще се проведе през месец април, класираха момчетата на Трето основно училище “Димитър Талев” при най- малките 5-7 клас и Пето средно училище “Георги Измирлиев” във възрастовата група 8- 10 клас.Марин Митов - директор на ПХГ “Св. Св. Кирил и Методий” Благоевград и заместникът на Трето основно училище Васил Чолаков уважиха турнира и поздравиха своите отбори- шампиони.

27 отбора от 17 училища участваха в игрите по футбол, а домакин на проявата бе хандбалната зала на Спортен комплекс “Пирин”, която се оказа тясна, за да събере всички фенове на играта . В общата равносметка на ученическите игри в общината, числата наистина са впечатляващи. Над 1500 ученици от 17 училища разпределиха купите и медалите в 7 вида спорт, а шампионите продължават битка за място в националните финали.

Защо обаче турнира се игра в малката оказала се доста тясна хандбална зала на Спортен комплекс Пирин? Това се питаха треньори и ръководители на отбори, а не на последно място и зрители, голяма част от които трябваше да останат в коридора, заради липсата на места в залата.

Нещо повече обещанието на ръководството на общината преди започването на игрите, че финалите ще се играят на стадиона, изобщо не бяха изпълнение. По- скоро проблеми ще имат новите шампиони, защото финалите на национално ниво се играят на голям терен, а те днес играха в зала. Въпреки проблемите емоциите не липсваха, а най- щастливи бяха учениците от трето училище, които спечелиха първо място при най- малките.

М. Кирилов

 


Още за: ПМГ   Благоевград   футбол   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар