„Дейли Мейл" за Бербатов: Българинът е мързелив и пуши, но победи Фалкао

22 август 2014 13:52   3 коментара   14049 прочита


Митко скъса 60 млн. евро на спринт

Голямата конкуренция кара всеки спортист да дава максимума от възможностите си. По-добрият ще играе повече, ще бъде уважаван повече и ще получава повече. Онзи ден Димитър Бербатов доказа, че заслужава да е големият лидер на „Монако". Благоевградчанинът удари звучен шамар по време на тренировка на един от най-добрите нападатели в света - Радамел Фалкао. Двамата хищници в наказателното поле бяха насъскани един срещу друг в упражнение за скорост, издръжливост и техника. Изненадващо, 33-годишният Бербатов, обвиняван от години в своята ленивост и безразличност към събитията на терена, натри носа на струващия 60 млн. евро колумбиец.

Клипче от интересното съревнование стана истинска сензация в интернет. „Марка", „Гадзета дело Спорт", „Билд" и „Сън" са само част от медиите, които отделиха внимание на „събитието". Всички те се чудеха как така мързеливият Бербатов ще показва по-добри резултати от Фалкао.

„Безгрижният стил на Димитър Бербатов донесе както удивление, така и раздразнение у феновете на „Тотнъм", „Манчестър Юнайтед" и „Фулъм". За 33-годишния нападател също така се знае, че обича да си подръпва по някоя цигара между мачовете, предаде ВсекиДен. Съотборникът му в „Монако" Радамел Фалкао, 28-годишен, пък има реномето на убиец, чиято сметка от голове привлече интереса на „Реал" (Мадрид), „Ювентус" и „Ливърпул". Така че, когато Бербатов застана срещу Фалкао по време на тренировка в сряда, всеки очакваше кой ще бъде победителят. Двамата трябваше да спринтират, да скачат, да дриблират около конуси, след което да подадат. Резултатът беше изненадващ", написа английският вестник „Дейли Мейл".

Авторът на статията в авторитетния американски сайт „Блийчър Репорт" също остана озадачен. „Фалкао е един от най-добрите и най-популярни нападатели на планетата. Бербатов е находчив 33-годишен стрелец, който не се срамува от липсата на движения и вредните си навици като пушенето. Когато двамата бяха изправени един срещу друг по време на тренировка, може би ще останете изненадани да разберете, че Бербатов победи своя много обсъждан съотборник", написа изданието.

Видеото от тренировката още повече доказа статута на Митко в „Монако". Благоевградчанинът дойде в княжеството през януари за заместник на Фалкао, който се възстановяваше от операция на коляното, и набързо се утвърди като водеща сила. От началото на сезона обаче „монегаските" записаха две загуби, а единственото положително нещо в играта на тима бе представянето на Бербо.

Стрелецът направи дузпа за 1:2 с „Лориен" на старта, а след това вкара с хубав плонж при гостуването на „Бордо" (1:4). Може би съревнованието между двамата ще покаже на шефовете на клуба, че Фалкао не е чак толкова нужен на тима", пишат във Франция. Колумбиецът е силно желан от „Реал" (Мадрид), „Ювентус" и „Ливърпул" и нищо чудно до края на трансферния прозорец да бъде продаден.

В. Стефанов

3 коментара
22 Август 2014 20:15 | мама Божка
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Браво, Митко! Благоевград те подкрепя! Дерзай!!! Успехи!


22 Август 2014 21:54 | Подкрепа!!
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

И не само в Благоевград, Лондон го чака да се върне обратно!!


23 Август 2014 11:09 | sori
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не става ясно точно кой печели, защото в последната фаза Бербатов остава леко извън кадър, но определено резултатът е близък. Pak лъжете малко




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар