Дамският рали тандем от Благоевград с първо място на „Рали Сърбия 2016”

27 септември 2016 12:22   3343 прочита


Благоевград, 26 септември 2016 г. – Дамският екипаж на автомобилен клуб „ДИАМО“ Диана Стоянова/ Иванела Иванова, завоюва челната позиция в клас RC5 в най-голямото и престижно състезание в Сърбия, което беше кръг от Европейския рали трофей и кръг от Шампионата на България.

След тях се наредиха Титов/ Георгиев и трети останаха Желязков/ Манев, които претърпяха инцидент. Надпреварата се проведе в гр. Ужице, Сърбия в периода 23-25 септември. По програма в петък (23 септември) се проведе церемониален старт в центъра на града.

„От опита който имам, това е най - трудното ни състезание. Не само за мен, а и за целият ни отбор. Имаше моменти, в които моята навигаторка Иванела не вдигаше глава, заради подробните ни записки. Нямахме право на грешка, защото направим ли такава сме аут от ралито. На шестата отсечка в съботния ден ударихме и изкривихме предна дясна джанта, имахме късмет, че гумата не се спука. Отсечките бяха много тесни, хлъзгави с много фракции и превали. Тренировките и опознаването направихме с новия Рено Меган, който ни бе предоставен от ОМНИКАР АУТО.

Страхотен автомобил, с който описахме етапите много точно.” – заяви Диана Стоянова „Радвам се, че завършихме на първо място, караме в добър синхрон с Диана и постепенно ставаме все по-бързи. Наистина отсечките бяха много тежки, но се справихме. Все още има какво да усъвършенстваме, трябват ни повече километри заедно.” – заяви Иванела Иванова Рали „Сърбия“ стартира събота сутрин със шест скоростни етапа и дистанция от 201 километра.

С малкия опит в рали дисциплината, тандемът започна състезанието със силна мотивация за добро класиране, като синхронизацията и увереността между тях се подобряваше с всеки изминал етап. Без технически проблеми финишираха първия тежък състезателен ден.

В последния втори ден екипажите трябваше да изминат нови етапи с дистанция 160 километра, но поради тежките инциденти по отсечките, на състезателите им прибавяха служебно време и преминаваха в нормално темпо. В генералното класиране на Рали „Сърбия” се наредиха Стайков/ Давидоне с Мицубиши Лансър, след тях финишираха Атанасов/ Башкехайов с Митцубиши Лансър, а на трето място Рабренавич/ Хенел. За дамският тандем предстои последния кръг от шампионата на България „Рали Стари Столици”, който ще се проведе в гр. Шумен на 08-09 октомври.

В. Стефанов


Още за: рали   тандем   място   Сърбия   позиция   клас   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар