България победи Турция в Благоевград

29 януари 2015 16:19   4788 прочита


Българския национален отбор по футбол за юноши до 17 победи връстниците си от Турция днес на ст. Христо Ботев в Благоевград с минималното 1:0

В началните минути на двубоя, след лошо влизане на бранител на българите в краката на Саид Йонер, крилото на Турция падна лошо и за момент дори загуби съзнание, но с помощта на медицинския екип бе вдигнат на крака. Първото положение в мача бе за България, като Боримиров стреля опасно от границата на наказателното поле. Последваха атаки на Турция и серия от корнери, като удар на Дмирбач бе избит от стража Наумов. В 21-та минута Йосково излезе сам срещу вратаря, но поведе лошо топката и бе изпреварен точно преди да нанесе удар. В 28-та минута лъвчетата откриха резултата чрез Русев, който стреля точно от около 20 метра. Последва лек натиск от страна на гостите, които пропуснаха най-чистото си положение чрез Кочакли.

През второто полувреме треньорите на двата състава направиха много смени и играта позагуби ритъм. Българите се бранеха по-организирано и изчакваха шанса си за контраатаки, но такива рядко се предприемаха. За Турция чисто положение за гол имаше Демир, който от няколко метра стреля в краката на Узунов. В 63 минута, Кръстев опита задна ножица, но ударът му мина в страни от вратата.

Последваха няколко корнера за българите, но на два пъти стражът на гостите избиваше.

Резултатът остана непроменен до края и юношите до 17 записаха важна победа за самочувствие, само няколко месеца преди домакинството си на европейско първенство, който ще се проведе през лятото в Бургас, Стара Загора, Сливен и Пловдив.

Състав на България: Наумов, Славов, Русев, Боримиров, Янев, Йосков, Стаматов, Христов, Климентов, Чандъров и Савов. След почивката влязоха още: Узунов, Ташалов, Христов, Симеонов, Стефанов, Йорданов, Ковачев, Головодов, Кръстев и Събев.

Димитър Христов


Още за: Победа   футбол   ритъм   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар