Бронзова медалистка от Рио запали олимпийския огън в Благоевград

23 юни 2017 11:39   5107 прочита


Носителката на бронзов медал от Олимпийските игри в Рио през 2016 година Елица Янкова поведе колоната за традиционното факелно бягане около езерото в парк Бачиново, по повод 23 юни, международния ден на олимпизма. Най- добрата ни състезателка по борба е студентка в ЮЗУ Неофит Рилски и се отзова на поканата на организаторите в лицето на доц. д-р Даниела Томова, да участва в инициативата. Точно в 10. 00 часа в благоевградския парк „Бачиново” символично бе запален олимпийския огън.

Десетки ученици и студенти от Югозападен университет „Неофит Рилски” се включиха в традиционното факелно бягане в деня на олимпизма. На тази дата през 1894 година е взето решението за провеждане на първите съвременни Олимпийски игри. По традиция от 1995 година насам празникът в Благоевград се отбелязва с бягане в парк „Бачиново”.

Бягането поведе Елица Янкова, а на финала с факлата финишира лекоатлета Иво Балабанов. Той също е участник на олимпийски игри, но на младежките в Нянджин през 2014 година. Всички участници в кроса получиха тениски с олимпийския символ, осигурени от Българския олимпийски комитет и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и от българския председател на организацията Стефка Костадинова.

М. Кирилов


Още за: медал   игри   РИО   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар