Бранителят от Гоце Делчев Д. Пиргов за титлата, дербито, Ники Митов, Топчо и Люпко

11 март 2017 11:24   3808 прочита


Бранителят на Левски от Гоце Делчев Димитър Пиргов бе гост в токшоуто на Sportal.bg "От дузпа в тъч", където отговаряше и на зрителски въпроси. Според най-добрия български защитник за 2016 година борбата за титлата в Първа лига не е завършила. Той говори още за "синята" съблекалня, за тримата треньори на Левски през сезона, националния отбор, любимия си тим и др.

"След победата в дербито сме настроени да се докажем и в следващия мач. Не се съмнявам, че ще победим в Стара Загора. От 3-4 дни тренирам на пълни обороти и съм готов да помогна на отбора. Договорът ми е до лятото на 2018 година. Надявам се да се опазя от контузии и мисля, че с характера и работата ми ще успея да стигна до трансфер в чужбина. Трансферът ми в Левски стана доста бързо. Договорът ми със Славия изтече на 30 май, хора от Левски се свързаха с мен и ме попитаха дали искам да премина в отбора. Казах, че за мен Левски е най-силният отбор в България и ще се радвам да облека фланелката. Като дете и сега симпатизирам на Байерн (Мюнхен). Идолът ми беше Лусио.

Не очаквах, че ще бъда избран от журналистите за най-добър защитник. Бях поканен на церемонията от организаторите, но не очаквах, че ще съм първи. Това е признание за работата ми. Дали има разногласия между мен и Петър Хубчев? Не, няма. Аз гледам да се абстрахирам от тези неща, фокусирам се върху играта си. Чувството да излезеш пред 72 хиляди на "Стад дьо Франс" е страхотно. Това оставя следа в живота ти. Петър Хубчев е голям тактик, добър треньор, успя да вкара мислите си в отбора, смятам, че резултатите няма да закъснеят.

Борбата за титлата в Първа лига? Виждаме, че разликата с Лудогорец е 12 точки, което не е малко. Но тепърва идва разделянето на първенството на две половини. Мисля си, че първенството не е свършило. Лятото ще видим кой къде е. Спрямо нас футболистите в Левски всичко е изрядно, няма никакво напрежение, всичко е окей. Николай Митов ни вдъхна увереност и спокойствие преди дербито. Какво не се получи на Елин Топузаков? Не мога да кажа, но според мен тази нелепа загуба в Благоевград в първия мач ни вдъхна неувереност, влязохме в такава права... Само с победи се излиза. Моето желание е да остана в Левски. Мисля, че мога да дам още на отбора и да помогна за едни добри мачове в Европа. Най-близък в отбора съм с Георги Костадинов.

Преди да отида в Славия имах вариант за втора дивизия в Полша, но помощникът на "белите" Петко Петков ме покани на лагера на Славия в Сандански. Отидох и след една контрола с Монтана, в която играх доста добре, ме хареса г-н Милен Радуканов и се разбрахме много бързо. Дали играхме срещу автентичен ЦСКА в събота? Нямам мнение по въпроса. Има ли значение дали са ЦСКА, или не. Носят името на отбора, важното е да се получават подобни дербита и да радваме феновете. Люпко Петрович? Страшен психолог, знае във всеки момент как да реагира, как да запази напрежението вън от съблекалнята, много спокоен човек. Разбрахме, че си тръгва от Левски в деня преди мача, вечерта.

В родния футбол не се дава достатъчно шанс на българските футболисти. Нямат характер. Разликата между мъжкия и юношеския футбол е твърде голяма. Трябва да се наблегне на физическата подготовка. Чувството да играя срещу Антоан Гризман е страхотно. До този момент бях гледал тези футболисти само по телевизията. Не си смених фланелката с никого от Франция, запазих си я. Защо да не победим Холандия, както казват хората - топката е от женски род и не трябва да ? имаш доверие. В България най-трудно ми е било срещу нападателите на Лудогорец и Мартин Камбуров, който също е много добър нападател на една прилична възраст", довери Пиргов в "От дузпа в тъч".

М. Иванов


Още за: Д. Пиргов   титла   дерби   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар