Босът на ПАОК изкушава Бербо с 4 млн. евро заплата

02 февруари 2015 12:06   9678 прочита


Руският милиардер е готов да налее торби с пари на благоевградчанина

Димитър Бербатов е подложен на сериозно изкушение. Гръцкият ПАОК изпробва нервите на нападателя на „Монако" с разтърсваща оферта. В местните медии се появиха информации, че клубът от Солун подготвя изненадваща офанзива за звездата на „Монако". Оказа се, лично босът на клуба Иван Савидис държи да има Бербатов в тима си, предаде "Всекиден". Бизнесменът е един 30-имата най-богати руснаци според „Форбс" и смята да направи революция в местния футбол, а Митко да бъде големият му джокер.

Савидис притежава една от най-големите компании за цигари в Русия. По-късно прави милиони с бизнес с охладено месо, селскостопански продукти, рибни продукти и др. Говори се, че дава хляб на повече от 17 000 души. Интересите му обаче не приключват с правенето на пари. Савидис е забъркан и в политиката. Депутат е в руската Дума, в партията на Владимир Путин. Смята се, че е сред приближените до един от най-могъщите хора в света. В Гърция пък са на мнение, че проектът му с ПАОК цели изграждане на имидж, за да влезе и в местната политика.

Според запознати Савидис, руснак по паспорт, но с гръцки корени, е готов да налее торби с пари на благоевградската звезда, около когото да се завърти целият проект. Милиардерът купи ПАОК през 2012 година и сам признава, че към момента е вложил над 30 млн. евро. Отделно оправи базата на клуба и има проект за изграждане на нов стадион. Местните медии съобщават, че бизнесменът е готов да вложи невиждани за местните стандарти средства за селекция.

Предложението за Бербатов е достатъчно изкушаващо. Нападателят на „Монако" ще взима 4 млн. годишна заплата в Солун, като в момента прибира „само" 3 млн. в Кралството. Трансферната сума от 1,5 млн. евро също няма да е проблем за ПАОК. Чака се само решението на Митко. През седмицата мениджърът на българина Емил Данчев отсече, че нападателят ще остане в „Монако" до края на договора си през лятото. „Монегаските" тъкмо се укрепиха на върха в класирането, а освен това ще играят осминафинал в Шампионската лига срещу „Арсенал". През лятото обаче пътят на Бербатов към Солун ще бъде открит, коментират в Гърция.

В последните седмици около името на Бербатов имаше куп спекулации. Всичко почна от информация на „Дейли Мейл", че българинът иска да се завърне в Англия. В следващите дни местните медии се надпреварваха да изреждат кандидатите за подписа на Митко - „Куинс Парк Рейнджърс", „Тотнъм", „Евертън", „Хъл Сити" и „Кристъл Палас".

ПАОК пък води зрелищна битка с „Олимпиакос" за титлата на Гърция и при успех хората на Иван Савидис по-лесно биха убедили Бербатов да се премести в Солун. „Двуглавите орли" са на второ място в класирането с 46 точки, с 2 по-малко от столичани.


Още за: Д. Бербатов   изкушение   оферта   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар