Благой Георгиев за Бербатов: И извън терена Митко е самовглъбен

25 октомври 2014 14:54   27913 прочита
Бербатов с Благо Георгиев по време на лагер на националния отбор
Бербатов с Благо Георгиев по време на лагер на националния отбор


Бербатов с Благо Георгиев по време на лагер на националния отбор

Той е такъв човек и извън терена - неразговорлив, вглъбен в себе си, но иначе е добро момче. Така отговаря на въпрос за благоевградската звезда Димитър Бербатов в обширно интервю за руския седмичник “Футбол” българският халф на “Рубин” Благо Георгиев.

Прави впечатление на вечно спящ гигант, но въпреки това е големият герой на България?, е питането към бившия национал.

“Да, той се смяташе за най-добрия наш футболист. Герои обаче има по време на война, не във футбола. Беше ми много приятно да играя с него, както между другото и с много други. Сега всички те си тръгнаха от националния отбор или завършиха кариерите си, цитират 24 часа. Аз също имах конфликт с треньора и ръководството и заради това приключих участията си за България”, продължава Благо.

Георгиев разказва редица интересни случаи от престоите си в Испания, Сърбия, Германия и Русия, където рита още за “Терек” и “Амкар”.

“Ще ви разкажа защо пропуснах един мач в Бундеслигата на “Дуисбург”. Купих си нов мерцедес и отидох на тренировка. Скоро бях вкарал на “Шалке”. След това още веднъж бях титуляр и изведнъж въобще не попаднах в групата. Попитах треньора защо, а той ми отговори: “У нас така не е прието. Президентът ни има S-класа, а твоята кола е по-хубава.” На следващата тренировка отидох с такси и се върнах в състава”, спомня си Благо.


Още за: георгиве   бербатов   интервю   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар