Благоевградският национал Ст. Манолев: Мисля, че за да прогресираме, нашите футболисти не бива да се боят да отиват във водещите футболни държави в Европа

29 ноември 2015 16:39   7669 прочита


Защитникът на Кубан Краснодар Станислав Манолев се върна назад във времето, за да коментира отново гола си в мрежата на италианския национален отбор и Джанлуиджи Буфон през 2012 година.

Благоевградчанинът говори по много теми от своя живот в обширно интервю за Независимая спортивная газета.

С гола на 7 септември 2012 година имам много любопитна история. Преди този мач от квалификациите на тренировката ни беше Христо Стоичков и когато се разговорихме, той неочаквано каза: „Знаеш ли, никога не съм се притеснявал да стрелям от далечна дистанция“. Тогава се замислих, защо ми говори това. Но в 30-ата минута на мача с Италия преминах от десния фланг в центъра и нито един съперник не ме спря. Имаше около 30 метра до вратата. В последния момент пред мен се изпречи Дзакерини, топката го докосна и по чудо не спря скоростта си и с невероятна парабола влезе в ъгъла на Буфон. Завършихме 2:2, а след това Стоичков се похвали, че е предвидил моя гол", разказа Станислав Манолев.

Запитан, дали има усещането, че потенциалът на националния тим на България далеч не е изчерпан и през 2018 година отборът може да стигне до Мондиала в Русия, пише Gong.bg.

„Мисля, че за да прогресираме, нашите футболисти не бива да се боят да отиват във водещите футболни държави в Европа. Много съм щастлив, че някои млади играчи вече тръгнаха по този път – Ивайло Чочев, Тодор Неделев. Но тези примери са само два, защото повечето млади футболисти не се решават на подобна стъпка“, коментира Станислав Манолев.

Авторът на статията за защитника изразява и своето учудване от добрия руски език, който Манолев използва по време на интервюто.

Лесно ми се получи, за разлика от другите чужденци, защото вашият език прилича на българския. Освен това, всеки ден на тренировка, упражнявам езика. Но ако не успея да се справя с някой въпрос на руски, в употреба влиза и моят английски“, допълни защитникът.


Още за: манолев   футбол   национал   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар